Кемалу Чаушевићу враћен и пасош?!

Средином јуна навршиће се година од спектакуларне акције Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) “Пандора”, у којој су по наредби Тужилаштва БиХ ухапшене 54 особе под сумњом за организовани криминал, прање новца те царинске и порезне утаје.

Босна и Херцеговина 12.05.2015 | 22:25
Кемалу Чаушевићу враћен и пасош?!

Али, из Тужилаштва БиХ још нису саопштили јавности је ли подигнута оптужница у овом спектакуларном случају, пише Аваз.

Тада су, између осталих, ухапшени Кемал Чаушевић, бивши директор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, Здравко Цвјетиновић, помоћник директора УИОБиХ, али и Анес Садиковић, звани Краљ текстила. На терет им се стављало да су буџет БиХ оштетили за двије милијарде КМ те да Тужилаштво има чврсте доказе против ухапшених. Но, недуго затим сви су они пуштени на слободу без подизања оптужнице.

Чаушевић, за којег је Тужилаштво, накнадно, тврдило да је постао “сарадник ове правосудне институције”, никада није потписао нагодбу с Тужилаштвом нити је његов статус дефинисан - је ли осумњичени, оптужени или свједок. У међувремену, јавност су заталасали његови повјерљиви искази дати тужиоцу Дубравку Чампари, који су процурили у јавност.

Чаушевић је ухапшен уочи парламентарних избора, а његовим свједочењем манипулисало се у медијима, али епилога још нема.

“Предмет је, једноставно, стао, нико ништа нити ради нити се зна због чега је то тако. Тврдило се да тужиоци имају озбиљне доказе, а данас о томе нико више ништа и не говори. Ни одбрана о томе ништа не прича”, тврди извор близак истрази.

Ни Чаушевићеви адвокати о случају не желе говорити.

Незванично Аваз сазнаје да су осумњиченом Чаушевићу недавно укинуте и мјере забране те да је остала на снази само мјера забране састајања са свједоцима. Он више нема ни обавезу да се јавља у полицијску станицу, а донесена је одлука да му буду враћене путне исправе, чиме му је омогућено да путује у иностранство.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сноуден

12.05.2015 20:40

Ниста давно сам рекао ни овај слуцај нити слуцајеви многи други неце добити судски епилог јер би пола дрзаве тј политицара добили статус осумњицених или сауцесника или наредбодаваца то само будалама није јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

12.05.2015 20:52

Па да це га пусте да не цинка Шпиру и Човића

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзакула осмиц

12.05.2015 20:53

Па нормално да цовјек мозе ици тросит стацене паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логично

12.05.2015 21:28

Зато је Чампара узео пар милиона, то је јавна тајна да су га облијетали цариници и давали пола онога што су покрали, само да не одговарају. А и тај СДС сад има могућност да то истјера ствар на чистац, а ништа не раде по том питању, исти као и СНСД-овци, обећавају куле и градове, а нису у стању итицати да се процесуирају људи који су оштетили државу за 2 милијарде марака. Само арче народне паре и да опростите пи**** по народу глупом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е, Босно моја

12.05.2015 21:58

Није то поквареност него зеља да се људи не повриједе и сви су криви, а нико није крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад

13.05.2015 05:40

Је Мени јасно засто је Бајин побратим Упорно зелио министарску позицију правде да би могао остати недодирљив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

будала која није отишла одавде

13.05.2015 08:33

Е, сад иде његова тужба за наношење душевне боли и одштета од бар једног милиончића, или боље два милиончића, много је оних које треба подмирити.

ОДГОВОРИТЕ