Бошњаци нису одустали од ратних циљева

Предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Миланко Михајилица изјавио је да већина бошњачких политичара није одустала од циљева које нису постигли у рату и да зато сада на разне начине покушавају да дестабилизују земљу.

Босна и Херцеговина 12.05.2015 | 11:03
 Бошњаци нису одустали од ратних циљева

"Овакви поступци могу да доведу до ескалације неповјерења и до сукоба. Зато Република Српска и њене институције треба да предузму мјере како би Српска била заштићена", рекао је Михајилица, коментаришући позив предсједника Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудина Токића да се Бошњаци 22. маја масовно окупе у Српској под ратним заставама такозване Армије БиХ, уз паролу "застава БиХ на сваком педљу наше државе".

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац каже да Токићеве активности и реторика могу бити веома опасни.

"Посебно је опасно што Токић није усамљен и што његово мишљење дијели и добар дио бошњачке политиче елите која је спонзор радикалним исламистичким покретима", нагласио је Кошарац.

Он оцјењује да је то потврда да постоји кохезија између те елите и одређених невладиних организација с циљем прављења хаоса у БиХ, преноси "Глас Српске".

Професор Филозофског факултета у Сарајеву и публициста Енвер Казаз оцијенио је да Токић недвосмислено шири говор мржње.

"Након што је прокоцкао огроман новац који је добио у политици и након што је државним новцем производио гљиве у сопственој фирми, Токић је примио ислам од хвалитеља вехабија бившег поглавара Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића. У овом тренутку он би могао руку под руку са Церићем који је о вехабијама говорио као о новим, јаким муслиманима", каже Казаз.

Сејфудин Токић позвао је све Бошњаке да "устану у одбрану БиХ од неофашизма власти Републике Српске и од оних који су слични убијеном полицајцу Драгану Ђурићу, који је учествовао у стварању геноцидне Републике Српске".

"22. мај дан када је БиХ примљена у УН. Масовно окупљање у ентитету Република Српска. Масовно доношење застава. Шетње, скупови, манифестације", навео је Токић у позиву Бошњацима.

Токић, који је на прошлогодишњим изборима био кандидат за предсједника Републике Српске окачио је на свом и на Фејсбук профилу Бошњачког покрета за равноправност народа фотографије крви испред Полицијске станице у Зворнику на коју је вехабија Нердин Ибрић 27. априла извршио терористички напад и убио полицајца Ђурића, а двојицу његових колега ранио.

Уз фотографију је оставио поруку "Судбина је у рукама Бошњака".

Извор: Глас Српске/Срна

 

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Сејфо

12.05.2015 09:04

Токић величина као и Влајки...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цx

12.05.2015 09:15

Све то су активности плаћене од екипе која је опљачкала и развалила ту исту БиХ. Изгледа да је Чаушевић баш пропјевао. А и све остало се зна. Хоће нам сервирати рат умјесто да иду у затвор. Да би све изгледало што реалније, потежу се албанске везе па све као креће из Македоније а ето "пренијеће се" и у Босну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран.

12.05.2015 09:29

Сејфудина одвести псхијатру да му да сифру, а онда му сасити кривичну пријаву.Коме је до рата, и крви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

12.05.2015 10:24

Љиљани су регуларна застава Бошњака и ништа што треба да провоцира друге народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кло

12.05.2015 16:02

Љиљан (крин) је хришћански симбол, како може бити бошњачки?

Name

ре Кло

12.05.2015 18:05

Лупеташ глупости, па има више нација орла ..није ваљда орао Србин..?Симболи су ту да се узимају и користе ,ко како воли.

Name

ВРС РВИ

12.05.2015 10:33

Овакви праве највеће зло по свијету заједно са Америма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

12.05.2015 12:21

Михаљица= Пропаганда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

12.05.2015 12:38

Па како оно продје у Сарајеву цовјек са српском заставом....није тероризам ни то био? А сад би да нам донесете и ону исламске дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност!

12.05.2015 13:02

Застава с љиљанима не би требала вриједјати никога, под том заставом БиХ је призната као дрзава и таква застава не би требала представљати проблем у било ком дјелу БиХ! Нова застава БиХ би се требала висе користити код свих нас па и код нас Срба. Српска застава је такодје готово па иста као она из рата и њу моземо назвати српском заставом али не битно она је добро досла у РСу а не у Сарајеву... ТРЕБА БИТИ ПРАВЕДАН!

Name

Смокојло

12.05.2015 13:03

Зар најава референдума за отцјепљење РС- а није покусај осварења ратних циљева?

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

12.05.2015 13:30

То и Бакир каже,додуше преко туђих глава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слога

12.05.2015 16:20

Не сери мајке ти Михаљица само прицас глупости и небулозе и убирес народне паре , пас који лаје не уједа. Ста си конкретно уцинио урадио од када си у плитици ста си предузео у борби против криминала и корупције , тероризма, људи хоце резултате дјела а не бајке. Запосли се у просвјету тамо цес добро доци...

ОДГОВОРИТЕ