Куба - будући елдорадо за некретнине?

Куба би могла постати нови "елдорадо" за тржиште некретнина које се постепено отвара.

Свијет 11.05.2015 | 18:10
Куба - будући елдорадо за некретнине?

Од 2011. године, Кубанцима је дозвољена продаја и куповина некретнина, али на острву има тек пар агенција за некретнине, преноси лист Фигаро.

Кубанци су углавном власници станова и кућа у којима живе. Власништво над имовином није мењено после револуције осим у случају да је реч о исељеницима, а станови и куће саграђене у постреволуционарном периоду припадају станарима којима их је држава доделила.

До 2011. Кубанци су једино имали право замене станове.

Због недостатка грађевинског материјала, градња је готово замрла на овом острву, а већина станова је у лошем стању јер деценијама нису реновирани.

Француски председник Франсоа Оланд, који је тренутно у званачној посети Куби, очекује да ће француско министарство грађевине потписати споразуме о изградњи нових инфраструктурних и стамбених објеката са представницима кубанских власти.

Осим пројеката о изградњи, на Куби се отвара огромна могућност за отварања агенција за некретнине јер у Хавани, према писању Радио Канаде, ради тек једна агенција за издавање смештаја туристима и једна за продају станова.

Коментари / 0

Оставите коментар