Љетујемо 7 дана, а отплаћујемо 365

Туристичке агенције у Босни и Херцеговини спремиле су понуде за љетовање за свачији џеп, од најјефтинијих апартмана на обали Јадранског мора до луксузних хотела у Дубаију. Но, по традицији, грађани БиХ који успију издвојити новац за љетовање у вријеме тешке економске ситуације, и ове године највише ће бирати најекономичније дестинације на обали Јадрана.

Босна и Херцеговина 11.05.2015 | 15:00
Љетујемо 7 дана, а отплаћујемо 365

Занимљива крстарења

Продаја аранжмана за сада иде добро, али без знатнијег помака у односу на претходне године.

Имамо понуду за неколико популарних дестинација, попут Турске, Египта, али најпопуларнија је Хрватска.

Поједини грађани БиХ интересују се и за занимљива крстарење Медитераном, а најнижа цијена је приближно 250 евра.

Узимајући у обзир поједине понуде, за један дан полупансиона на различитим туристичким дестинацијама цијене се крећу од 40 до 120 КМ по особи.

Просјечна цијена љетовања за четверочлану породицу за седам дана у Хрватској, напримјер, износи минимално 1.280 КМ (у јуну или септембру), док је та цијена у срцу сезоне (јули, август) виша од 2.000 КМ.

Туристичке агенције већ одавно објављују понуде за бројне туристичке дестинације и љетовања.

Иако у понуди имају егзотична путовања у Дубаи, Тајланд, Мароко, за бх. грађане спремили су три основне дестинације: Турска, албански Драч и јадранска обала (Црна Гора, Хрватска и Неум).

Црна Гора снизила је цијене у односу на прошлу годину. Повољан је и Неум, гдје полупансион кошта од 65 до 115 КМ.

Но, већина наших клијената одлучује се за “љетовање на рате”. За наше клијенте имамо могућност отплате од шест мјесечних рата, као и разне врсте попуста – кажу из туристичких агенција.

Специјална понуда

Цијене хотелских аранжмана, рачунајући трошкове четверочлане породице у хотелима с четири звјездице, скоро да су исте када су у питању хрватска и турска обала.

За љетовање на анталијској ривијери четверочлана породица у просјеку треба издвојити од 2.400 марака и више, док за сличне хотеле у Хрватској аранжман кошта од 2.000 КМ па навише у срцу сезоне.

С летовима у Турску крећемо 9. јуна и остало је још само девет слободних мјеста. То су специјалне понуде за прве летове у Турску која је једна од топ европских дестинација за љетовање.

Много су уложили у туризам претходних година. Почетна цијена је од 650 КМ и креће се до 2.500 КМ, у зависности од дужине аранжмана истичу у бројним туристичким агенцијама.

Викенд на мору

Велики број грађана, због пословних обавеза, а много више због недостатка финансијских средстава, одлучује се на викенд-аранжмане на Јадрану које по веома повољним цијенама нуде туристичке агенције.

За оне који желе накратко побјећи од свакодневног стреса и посла, припремили смо викенд-аранжмане. Веома популарни су и једнодневни излети у Неум и Заострог по цијени од 29 КМ - додају из агенција.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 0

Оставите коментар