Ljetujemo 7 dana, a otplaćujemo 365

Turističke agencije u Bosni i Hercegovini spremile su ponude za ljetovanje za svačiji džep, od najjeftinijih apartmana na obali Jadranskog mora do luksuznih hotela u Dubaiju. No, po tradiciji, građani BiH koji uspiju izdvojiti novac za ljetovanje u vrijeme teške ekonomske situacije, i ove godine najviše će birati najekonomičnije destinacije na obali Jadrana.

Bosna i Hercegovina 11.05.2015 | 15:00
Ljetujemo 7 dana, a otplaćujemo 365

Zanimljiva krstarenja

Prodaja aranžmana za sada ide dobro, ali bez znatnijeg pomaka u odnosu na prethodne godine.

Imamo ponudu za nekoliko popularnih destinacija, poput Turske, Egipta, ali najpopularnija je Hrvatska.

Pojedini građani BiH interesuju se i za zanimljiva krstarenje Mediteranom, a najniža cijena je približno 250 evra.

Uzimajući u obzir pojedine ponude, za jedan dan polupansiona na različitim turističkim destinacijama cijene se kreću od 40 do 120 KM po osobi.

Prosječna cijena ljetovanja za četveročlanu porodicu za sedam dana u Hrvatskoj, naprimjer, iznosi minimalno 1.280 KM (u junu ili septembru), dok je ta cijena u srcu sezone (juli, avgust) viša od 2.000 KM.

Turističke agencije već odavno objavljuju ponude za brojne turističke destinacije i ljetovanja.

Iako u ponudi imaju egzotična putovanja u Dubai, Tajland, Maroko, za bh. građane spremili su tri osnovne destinacije: Turska, albanski Drač i jadranska obala (Crna Gora, Hrvatska i Neum).

Crna Gora snizila je cijene u odnosu na prošlu godinu. Povoljan je i Neum, gdje polupansion košta od 65 do 115 KM.

No, većina naših klijenata odlučuje se za “ljetovanje na rate”. Za naše klijente imamo mogućnost otplate od šest mjesečnih rata, kao i razne vrste popusta – kažu iz turističkih agencija.

Specijalna ponuda

Cijene hotelskih aranžmana, računajući troškove četveročlane porodice u hotelima s četiri zvjezdice, skoro da su iste kada su u pitanju hrvatska i turska obala.

Za ljetovanje na antalijskoj rivijeri četveročlana porodica u prosjeku treba izdvojiti od 2.400 maraka i više, dok za slične hotele u Hrvatskoj aranžman košta od 2.000 KM pa naviše u srcu sezone.

S letovima u Tursku krećemo 9. juna i ostalo je još samo devet slobodnih mjesta. To su specijalne ponude za prve letove u Tursku koja je jedna od top evropskih destinacija za ljetovanje.

Mnogo su uložili u turizam prethodnih godina. Početna cijena je od 650 KM i kreće se do 2.500 KM, u zavisnosti od dužine aranžmana ističu u brojnim turističkim agencijama.

Vikend na moru

Veliki broj građana, zbog poslovnih obaveza, a mnogo više zbog nedostatka finansijskih sredstava, odlučuje se na vikend-aranžmane na Jadranu koje po veoma povoljnim cijenama nude turističke agencije.

Za one koji žele nakratko pobjeći od svakodnevnog stresa i posla, pripremili smo vikend-aranžmane. Veoma popularni su i jednodnevni izleti u Neum i Zaostrog po cijeni od 29 KM - dodaju iz agencija.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 0

Ostavite komentar