Протести у Загребу: Тито је био злочинац

Неколико стотина чланова и симпатизера Иницијативе "Круг за трг" окупило се испред зграде Хрватског народног казалишта (ХНК) са захтјевом да име Трга маршала Тита промијени у Казалишни трг. Активисти поручују како је Тито је био злочинац и диктатор који је заповиједао масовне ликвидације невиних људи.

Регион 09.05.2015 | 17:06
Протести у Загребу: Тито је био злочинац

Организатори протеста против имена Трга маршала Тита окупљају се девети пут са захтјевом да се тргу испред зграде ХНК-а врати епитет "казалишни", име које је овај трг носио у одређеном хисторијском раздобљу.

Протест на којем се окупило више од пет стотина грађана одржао се истовремено са прославом 70. обљетнице антифашистичког ослобођења Загреба у Лисинском.

"Ми смо самостална Хрватска држава, а не њихова Југославија. Ми нисмо никакав регион, ми смо они који ће коначно престати плаћати удруге које шире срамоту по свијету", поручио је активист ове иницијативе Анте Бељо.

Он је послао поруку и грађанима који у Лисинском славе 70. обљетницу ослобођења Загреба.

"Видјет ћемо колико ће купити вијенаца да би ставили на 180 и више масовних гробница у околици самога Загреба за које су њихови криви", рекао је Бељо.

Активисти Иницијативе "Круг за трг" развили су испред прочеља ХНК велики транспарент на којем пише "Злочинци и затирачи људских права нису заслужили имена тргова", затим "Тито у топ 10 свјетских злочинаца", "Комунистички злочини нису антифашизам", "Хрватска није створена на партизанским злочинима", "Тито је организирао и надгледао масовне ликвидације"...

(Анадолија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лол

09.05.2015 15:08

И ови ће испасти да су антифашисти као они данас избор је ваш! Ха,ха,ха,ха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

комуњара

09.05.2015 15:18

Устасе се повампириле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

09.05.2015 17:23

А бијо је добар Јоза Ватиканац кад им је цртао мапу тадасње YУ. Најпак могла је и БХ имати макар 200км обале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данас

09.05.2015 20:40

Сви побједници над фасизмом тероризмом злоцинцима.Ко ли је резисер ове драме?

Name

Мд

09.05.2015 20:17

У праву су кад казу да хрватска није створена на партизанским злоцинима она је створена са устаским злоцинима и да је Јоза надгледао масовне ликвидације и зу су у праву,хиљаде недузних Срба Јоза је стријељао ни гробови им се не знају а са друге стране кога називају злоцинцем сакрио им је њиховог злоцинца Павелица у Ватикан

ОДГОВОРИТЕ