Protesti u Zagrebu: Tito je bio zločinac

Nekoliko stotina članova i simpatizera Inicijative "Krug za trg" okupilo se ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sa zahtjevom da ime Trga maršala Tita promijeni u Kazališni trg. Aktivisti poručuju kako je Tito je bio zločinac i diktator koji je zapovijedao masovne likvidacije nevinih ljudi.

Region 09.05.2015 | 17:06
Protesti u Zagrebu: Tito je bio zločinac

Organizatori protesta protiv imena Trga maršala Tita okupljaju se deveti put sa zahtjevom da se trgu ispred zgrade HNK-a vrati epitet "kazališni", ime koje je ovaj trg nosio u određenom historijskom razdoblju.

Protest na kojem se okupilo više od pet stotina građana održao se istovremeno sa proslavom 70. obljetnice antifašističkog oslobođenja Zagreba u Lisinskom.

"Mi smo samostalna Hrvatska država, a ne njihova Jugoslavija. Mi nismo nikakav region, mi smo oni koji će konačno prestati plaćati udruge koje šire sramotu po svijetu", poručio je aktivist ove inicijative Ante Beljo.

On je poslao poruku i građanima koji u Lisinskom slave 70. obljetnicu oslobođenja Zagreba.

"Vidjet ćemo koliko će kupiti vijenaca da bi stavili na 180 i više masovnih grobnica u okolici samoga Zagreba za koje su njihovi krivi", rekao je Beljo.

Aktivisti Inicijative "Krug za trg" razvili su ispred pročelja HNK veliki transparent na kojem piše "Zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova", zatim "Tito u top 10 svjetskih zločinaca", "Komunistički zločini nisu antifašizam", "Hrvatska nije stvorena na partizanskim zločinima", "Tito je organizirao i nadgledao masovne likvidacije"...

(Anadolija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lol

09.05.2015 15:08

I ovi će ispasti da su antifašisti kao oni danas izbor je vaš! Ha,ha,ha,ha...

ODGOVORITE
Name

komunjara

09.05.2015 15:18

Ustase se povampirile.

ODGOVORITE
Name

rodjo

09.05.2015 17:23

A bijo je dobar Joza Vatikanac kad im je crtao mapu tadasnje YU. Najpak mogla je i BH imati makar 200km obale.

ODGOVORITE
Name

Danas

09.05.2015 20:40

Svi pobjednici nad fasizmom terorizmom zlocincima.Ko li je reziser ove drame?

Name

Md

09.05.2015 20:17

U pravu su kad kazu da hrvatska nije stvorena na partizanskim zlocinima ona je stvorena sa ustaskim zlocinima i da je Joza nadgledao masovne likvidacije i zu su u pravu,hiljade neduznih Srba Joza je strijeljao ni grobovi im se ne znaju a sa druge strane koga nazivaju zlocincem sakrio im je njihovog zlocinca Pavelica u Vatikan

ODGOVORITE