Блокиран аутопут Београд-Скопље

Због сукоба обустављен је саобраћај на аутопуту Београд Скопље који пролази кроз Куманово, јављају македонски медији.

Регион 09.05.2015 | 13:37
Блокиран аутопут Београд-Скопље

У Куманову су у току оружани сукоби између групе наоружаних терориста и македонске полиције. Чују се пуцњи и детонације, а новинарским екипама није дозвољен приступ том граду.

Убијено је троје полицајаца, а више од 15 их је рањено. Специјалци су опколили град, а пристижу додатне специјалне јединице.

Градоначелник Куманова Зоран Дамјановски је рекао да је ситуација у граду драматична, али је ипак апеловао на грађане да остану мирни и присебни, те да не подлежу провокацијама.

Процењује се, каже Дамјановски, да група наоружаних броји између 50 и 70 особа, те да су они смештени у приватним кућама које су опколили припадници македонске полиције, а у току је и потера за онима који су одбегли и налазе се у насељу Дива.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

циљ не бира средство

09.05.2015 14:09

Све то је плаћено од оних који су овдје све развалили и опљачкали. Циљ је да их заборавите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

09.05.2015 16:15

Шиптари никоме добро нису донели ........То ми Срби и Грци добро знамо , али нико у региону нам не верује ......Хрвати се куну у њих а и са њима ће заратити , Црна Гора је следећа , одмах после Македоније ........нажалост али је тако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XПС

09.05.2015 17:52

Ово су Американци закували то је свима јасно, јер је Турски ток треба да иде преко Грцке и Македоније али Грцка је у НАТО пакту и у РУ тако да то није могуце али зато Македонија је слаба а и граници са Албанијом тако да је погодна за ово сто се десава. Увјек све пуца по најслабијима...