Blokiran autoput Beograd-Skoplje

Zbog sukoba obustavljen je saobraćaj na autoputu Beograd Skoplje koji prolazi kroz Kumanovo, javljaju makedonski mediji.

Region 09.05.2015 | 13:37
Blokiran autoput Beograd-Skoplje

U Kumanovu su u toku oružani sukobi između grupe naoružanih terorista i makedonske policije. Čuju se pucnji i detonacije, a novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup tom gradu.

Ubijeno je troje policajaca, a više od 15 ih je ranjeno. Specijalci su opkolili grad, a pristižu dodatne specijalne jedinice.

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski je rekao da je situacija u gradu dramatična, ali je ipak apelovao na građane da ostanu mirni i prisebni, te da ne podležu provokacijama.

Procenjuje se, kaže Damjanovski, da grupa naoružanih broji između 50 i 70 osoba, te da su oni smešteni u privatnim kućama koje su opkolili pripadnici makedonske policije, a u toku je i potera za onima koji su odbegli i nalaze se u naselju Diva.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

cilj ne bira sredstvo

09.05.2015 14:09

Sve to je plaćeno od onih koji su ovdje sve razvalili i opljačkali. Cilj je da ih zaboravite.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

09.05.2015 16:15

Šiptari nikome dobro nisu doneli ........To mi Srbi i Grci dobro znamo , ali niko u regionu nam ne veruje ......Hrvati se kunu u njih a i sa njima će zaratiti , Crna Gora je sledeća , odmah posle Makedonije ........nažalost ali je tako...

ODGOVORITE
Name

XPS

09.05.2015 17:52

Ovo su Amerikanci zakuvali to je svima jasno, jer je Turski tok treba da ide preko Grcke i Makedonije ali Grcka je u NATO paktu i u RU tako da to nije moguce ali zato Makedonija je slaba a i granici sa Albanijom tako da je pogodna za ovo sto se desava. Uvjek sve puca po najslabijima...