Миши Банани замрзли 30 милиона евра

Родољубу Радуловићу (67) познатијем као Миша Банана који је у бекству, по налогу Федералног истражног бироа САД блокирани су милиони у банкама у три земље.

Србија 09.05.2015 | 09:45
Миши Банани замрзли 30 милиона евра

Оптуженом да је обезбедио прекоокеанске бродове за шверц кокаина групе Дарка Шарића, као и за подстрекивање на одавање службене тајне Бранка Лазаревића, бившег шефа кабинета министра полиције Ивице Дачића, средства су блокирана у Монте Карлу, Швајцарској и САД-у. Само у банци у Монте Карлу блокирано је око 12 милиона долара.

Ова средства, међутим, нису блокирана на основу поступка које води српско тужилаштво за организовани криминал, у који је била укључена и америчка ДЕА (служба за борбу против дроге), због кријумчарења кокаина.

Невезану истрагу против Радуловићаарићевом ортаку замрзли 30 милиона евра и запленили две виле како “Блиц” сазнаје, води амерички ФБИ (Федерални истражни биро) због сумњи да је незаконито пословао са неким предузећима из Русије која су поднела тужбе америчким судовима. Поред блокаде рачуна, забрањено му је располагање некретнинама у САД, као што су две виле у Мајамију.

Радуловић се, осим од америчких и српских служби, крије и од одбеглих припадника Шарићеве групе који су на слободи.

- Радуловићу понестаје средстава са скривање, јер уточиште плаћа много, а не може да користи огромна средства која су му блокирана. Међутим, засад је одустао од предаје Србији, коју је најављивао 2013. и 2014, јер је његов услов да не оде у притвор, већ да се брани са слободе - каже извор “Блица”.

Он је у неколико наврата преко посредника поручивао да жели да се преда и најављивао долазак. Међутим, одустао је у последњем тренутку, средином прошле године, јер не жели да буде у затвору.Тражио је да када слети на београдски аеродром, буде спроведен на саслушање и да након тога буде пуштен на слободу.

Он није оптужен као организатор, па нема законских препрека да буде сведок сарадник, али засад он не одустаје од скривања.

Извор: Србија данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајишник

09.05.2015 11:33

Ала се овај наклепао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

09.05.2015 11:50

Не оправдавам али постеније их је зарадио од политицара.