Miši Banani zamrzli 30 miliona evra

Rodoljubu Raduloviću (67) poznatijem kao Miša Banana koji je u bekstvu, po nalogu Federalnog istražnog biroa SAD blokirani su milioni u bankama u tri zemlje.

Srbija 09.05.2015 | 09:45
Miši Banani zamrzli 30 miliona evra

Optuženom da je obezbedio prekookeanske brodove za šverc kokaina grupe Darka Šarića, kao i za podstrekivanje na odavanje službene tajne Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta ministra policije Ivice Dačića, sredstva su blokirana u Monte Karlu, Švajcarskoj i SAD-u. Samo u banci u Monte Karlu blokirano je oko 12 miliona dolara.

Ova sredstva, međutim, nisu blokirana na osnovu postupka koje vodi srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal, u koji je bila uključena i američka DEA (služba za borbu protiv droge), zbog krijumčarenja kokaina.

Nevezanu istragu protiv Radulovićaarićevom ortaku zamrzli 30 miliona evra i zaplenili dve vile kako “Blic” saznaje, vodi američki FBI (Federalni istražni biro) zbog sumnji da je nezakonito poslovao sa nekim preduzećima iz Rusije koja su podnela tužbe američkim sudovima. Pored blokade računa, zabranjeno mu je raspolaganje nekretninama u SAD, kao što su dve vile u Majamiju.

Radulović se, osim od američkih i srpskih službi, krije i od odbeglih pripadnika Šarićeve grupe koji su na slobodi.

- Raduloviću ponestaje sredstava sa skrivanje, jer utočište plaća mnogo, a ne može da koristi ogromna sredstva koja su mu blokirana. Međutim, zasad je odustao od predaje Srbiji, koju je najavljivao 2013. i 2014, jer je njegov uslov da ne ode u pritvor, već da se brani sa slobode - kaže izvor “Blica”.

On je u nekoliko navrata preko posrednika poručivao da želi da se preda i najavljivao dolazak. Međutim, odustao je u poslednjem trenutku, sredinom prošle godine, jer ne želi da bude u zatvoru.Tražio je da kada sleti na beogradski aerodrom, bude sproveden na saslušanje i da nakon toga bude pušten na slobodu.

On nije optužen kao organizator, pa nema zakonskih prepreka da bude svedok saradnik, ali zasad on ne odustaje od skrivanja.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

09.05.2015 11:33

Ala se ovaj naklepao.

ODGOVORITE
Name

Posten

09.05.2015 11:50

Ne opravdavam ali postenije ih je zaradio od politicara.