Антун Врдољак спрема серију о Готовини

Хрватски редитељ и некадашњи функционер из периода ХДЗ-а Антун Врдољак спрема тв серију о генералу Анти Готовини, ког би требало да игра Горан Вишњић, звијезда америчких "сапуница".

Регион 08.05.2015 | 14:23
Антун Врдољак спрема серију о Готовини

Серија ће бити рађена по књизи Ненада Иванковића "Ратник, пустолов и генерал", која је била "икона" хрватске деснице у доба када је Готовина био оптужен за злочине над Србима током акције "Олуја". 

Серија о Готовини требало би да буде снимњена у сарадњи са Хрватском радио-телевизијом. 

Како преносе хрватски портали, у серији би требало да играју Тарик Филиповић, Рене Биторајац, Горан Навојец, Наташа Јањић и други... 

Наводно, Готовина ће одлучити да ли ће се и лично укључити у пројекат. 

Антун Врдољак је у доба Југославије радио многобројне серијале и игране филмове, а затим је ушао у узак круг људи од повјерења Фрање Туђмана. 

Обављао је функцију предсједника Олимпијског комитета Хрватске, да би затим постао дугогодишњи први човјек Хрватске телевизије и остао запамћен по скидању великог броја неподобних емисија и новинара. 

Анте Готовина је првостепеном /једногласном/ одлуком Хашког трибунала осуђен на вишегодишњу робију због злочина над Србима током акције "Олуја", а затим је након жалбе ослобођен, контроверзном одлуком вијећа под предсједавањем судије Теодора Мерона. 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ОЈ,ДОДО,ДОДОЛЕ

08.05.2015 12:29

ЈАО,ПА ТО МЕ ИЗНЕНАДИ. НЕКО РЕЧЕ ДА СЕ СЛАВИ 70 ГОДИНА ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ,ИЛИ НИСАМ ДОБРО ЧУО

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

08.05.2015 12:37

Вјероватно ће у филму Готовина бити приказан као добар ,родољубив,шармантан,гостољубив,пажљив,интелектуално надарен,религиозан,поштен а поред свјега патријотски настројен .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран...

08.05.2015 12:54

Под хитно пустити Младића да Кустурица снима филм.Да видимо гдје це гледаност бити већа.Младић је генерал за Готовину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

08.05.2015 12:57

Краљ

ОДГОВОРИТЕ
Name

НМ

09.05.2015 06:14

Тако је мн, то и јесу праве карактеристике генерала Готовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран...

09.05.2015 06:53

За мене ти хрватски генерали нису јунаци.Палити куце, убијати старе и немоцне, бомбардовати авионима колоне цивила, па то је геноцид.Ајде нека се војска бори, па нек јунак победи.

Name

родјо

09.05.2015 18:00

Само мозете захвалити Америма и насој издајницкој удби. Друго,Срби су имали 10 пута јацег и високо котираног цовјека у Француској,али нама патријоти не требају. Југослав Петрусиц је за тога њиховог Готовину бијо КРАЉ у Француској.

ОДГОВОРИТЕ