Antun Vrdoljak sprema seriju o Gotovini

Hrvatski reditelj i nekadašnji funkcioner iz perioda HDZ-a Antun Vrdoljak sprema tv seriju o generalu Anti Gotovini, kog bi trebalo da igra Goran Višnjić, zvijezda američkih "sapunica".

Region 08.05.2015 | 14:23
Antun Vrdoljak sprema seriju o Gotovini

Serija će biti rađena po knjizi Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general", koja je bila "ikona" hrvatske desnice u doba kada je Gotovina bio optužen za zločine nad Srbima tokom akcije "Oluja". 

Serija o Gotovini trebalo bi da bude snimnjena u saradnji sa Hrvatskom radio-televizijom. 

Kako prenose hrvatski portali, u seriji bi trebalo da igraju Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Nataša Janjić i drugi... 

Navodno, Gotovina će odlučiti da li će se i lično uključiti u projekat. 

Antun Vrdoljak je u doba Jugoslavije radio mnogobrojne serijale i igrane filmove, a zatim je ušao u uzak krug ljudi od povjerenja Franje Tuđmana. 

Obavljao je funkciju predsjednika Olimpijskog komiteta Hrvatske, da bi zatim postao dugogodišnji prvi čovjek Hrvatske televizije i ostao zapamćen po skidanju velikog broja nepodobnih emisija i novinara. 

Ante Gotovina je prvostepenom /jednoglasnom/ odlukom Haškog tribunala osuđen na višegodišnju robiju zbog zločina nad Srbima tokom akcije "Oluja", a zatim je nakon žalbe oslobođen, kontroverznom odlukom vijeća pod predsjedavanjem sudije Teodora Merona. 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

OJ,DODO,DODOLE

08.05.2015 12:29

JAO,PA TO ME IZNENADI. NEKO REČE DA SE SLAVI 70 GODINA POBJEDE NAD FAŠIZMOM,ILI NISAM DOBRO ČUO

ODGOVORITE
Name

nn

08.05.2015 12:37

Vjerovatno će u filmu Gotovina biti prikazan kao dobar ,rodoljubiv,šarmantan,gostoljubiv,pažljiv,intelektualno nadaren,religiozan,pošten a pored svjega patrijotski nastrojen .

ODGOVORITE
Name

Veteran...

08.05.2015 12:54

Pod hitno pustiti Mladića da Kusturica snima film.Da vidimo gdje ce gledanost biti veća.Mladić je general za Gotovinu.

ODGOVORITE
Name

Ante

08.05.2015 12:57

Kralj

ODGOVORITE
Name

NM

09.05.2015 06:14

Tako je mn, to i jesu prave karakteristike generala Gotovine.

ODGOVORITE
Name

Veteran...

09.05.2015 06:53

Za mene ti hrvatski generali nisu junaci.Paliti kuce, ubijati stare i nemocne, bombardovati avionima kolone civila, pa to je genocid.Ajde neka se vojska bori, pa nek junak pobedi.

Name

rodjo

09.05.2015 18:00

Samo mozete zahvaliti Amerima i nasoj izdajnickoj udbi. Drugo,Srbi su imali 10 puta jaceg i visoko kotiranog covjeka u Francuskoj,ali nama patrijoti ne trebaju. Jugoslav Petrusic je za toga njihovog Gotovinu bijo KRALJ u Francuskoj.

ODGOVORITE