МУП Српске: Није било претреса вртића и школа

Министарство унутрашњих послова Републике Српске најоштрије осуђује изношење неистинитих оптужби на рачун рада полицијских службеника и наглашава да полиција није вршила претрес предшколских и школских установа на подручју Сребренице и Поточара.

Република Српска 08.05.2015 | 12:53
МУП Српске: Није било претреса вртића и школа

"С циљем објективног и истинитог информисања јавности обавјештавамо вас да полицијски службеници МУП-а Републике Српске нису вршили претрес предшколских и школских установа на подручју Сребренице и Поточара, како је то наведено у појединим медијима", наводи се у саопштењу МУП-а Републике Српске.

Из МУП-а Српске наводе да свакодневно у оквиру редовних активности, а поготово послије терористичког напада у Зворнику, полицијски службеници Полицијске станице Сребреница врше обилазак простора у којима бораве дјеца предшколског и школског узраста, а све с циљем безбједности дјеце и свих других који улазе и бораве у овим установама.

"О свим овим превентивним активностима обавијештени су директори школа и вртића", наглашавају у МУП-у Републике Српске.

У МУП-у напомињу да је послије терористичког напада у Зворнику на територији цијеле Републике Српске појачана активност полицијских службеника МУП-а Српске, па тако и у Сребреници, а све с циљем заштите грађана и институција Републике Српске.

МУП Републике Српске, такође, одбацује нетачне наводе појединих медија у вези са претресима у основној школи у мјесту Слатина, општина Теслић и наглашава да полицијски службеници МУП-а Српске на подручју Слатине нису имали никакве активности.

"Министарство унутрашњих послова Републике Српске одбацује оптужбе које се овим поводом изнесене на рад полиције. Такође, позивамо медије да и сами поштују новинарски кодекс и законе који регулишу њихов рад и да се прије састављања својих извјештаја информишу код надлежних институција", наводи се у саопштењу Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Патриота

08.05.2015 11:03

Свака похвала за професионалност, а ове сто хускају народ И дају лазне информације о неким претресима у цорку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ниx

08.05.2015 11:21

Идеја је одлична , полиција нек чува дјецу а васпитачице нек се брину за криминалце и лопове.Педагошки гледано , стварно супер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.05.2015 11:25

Потпуна подрска полицијским активностима у циљу обезбједјења реда и сигурности.Цак би савјетовао и контроле по путевима по узору како то раде на западу.Блокирају цијели аутопут и све на паркинг и детаљна контрола лица и возила.Мислим да би то код нас дало јако добре резултате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.Боки

08.05.2015 12:01

Тацно тако контролисати све редом и цетнике кад додју у Сребреницу на годисње пкупљање а не само Муслимане,ако контролисете само Муслимане онда це то бити контраефекат са несагледивим последицама.

Name

колико сте професионални

08.05.2015 11:39

Говори цињеница да сте ко вехабију терористу привели гитаристу рок бенда из Бањалуке. Ако иста знате треба да знате да они цапаре руку оним који слусају музику а не да је свирају. Бојим се да кад адвокати преузму ову борбу против тероризма да це РС да дозиви тезак финансијски слом плацајуци одстете због свега овога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

08.05.2015 11:48

Најострије треба осудити оне који покусавају политизирати или у дневно политицке сврхе употребити дјеловање терориста у БиХ и у Републици Српској.Послије терористицког цина у Бугојну досли смо на листу земаља у којим терористи активно дјелују и зато послије тог догадаја није било озбиљнијих улагања ни домацих а да не говорим о страним инвеститорима.Послије терористицког цина у Зворнику инвеститори це нас и даље обилазити у луку а губицемо сви јер послије оваквих догадаја падају и цијене некретнина.Поред присутног криминала и корупције оптузби да не зелимо да усвојимо закон о прању новца само нам треба да нас оптузе за неодлуцност у борби против тероризма. Право на слободу практицирања вјере загарантована је свима па и оним муслиманима који себе називају правовјерним или припадницима правог пута али слузбе безбједности морају да дјелују према свима без обзира на националну или вјерску припадност који својим дјеловањем угрозавају градјане ове земље и њене институције или оне који су припадници терористицких организација у иностранству.Дјеловање сигурносних слузби треба кординирати а акцију МУПа не априори осудјивати него ако је било пропуста греске анализирати и настојати их поправити.Борба против тероризма мора бити свеобухватна са максималном кординацијом свих слузби са сто мањим уплитањем политицара и онда и резултат неце изостати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазу лазу

08.05.2015 11:58

Данас су у селу код Теслица извели из сколе дјецу Босњацке националности И претресали И нису им дали да иду аутобусом куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.05.2015 12:13

Свака част МУП Српске.Да је МУП Федерације радио свој посао,вероватно неби било Бугојана,пуцања на Амбасаду итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре."патриота"

08.05.2015 12:14

Бас су професионалци,питају стару нану стоце ти шамија,штоће ти књизица ИВЗ,стоце ти привјесак мјесец и звијезда итд итд.То је исто као да питате стоце ти марама или крст.Имају право сви да носе своја вјерска и национална обиљезја то се несмије питати.Сад це се јос висе носити и са висе поноса и ината па нек буде ста буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

измисљања

08.05.2015 12:24

Ста треба урадити па да се ови сто измисљују да је полиција упала у вртице вјерују једном полицији.Она це их сацувати од тероризма,а не они сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

08.05.2015 12:47

Нормално се зивјело док се они који су на власти нису одлуцили на неке непопуларне мјере да би остали на власти... Реците ми да ли је оволике нетрпељивости било одмах послије рата измедју странака које су тада биле на власти и које су активно биле укљуцене у рат? Мени се цини да није било оволико нетрпељивости. И СДС и ХДЗ и СДА и поред ратних десавања су се трудиле да остане зивот нормалан. Цак смо били близу ЕУ. Медјутим, како је досао СНСД, како се ХДЗ подијелио, и како је СБиХ поцела јадиковке, онда је настао белај. и То се види сада оцито...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.007

08.05.2015 13:00

Ма не вјерујес ни Сам у то сто казес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дземс Бонду

08.05.2015 13:31

Агенту, та твоја полизија , казес , ради професионално. Има их тамо свакаквих .. Па ипак човјек уби једног полицијског слузбеника.Нико ни да се запита - зашто .

ОДГОВОРИТЕ