MUP Srpske: Nije bilo pretresa vrtića i škola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najoštrije osuđuje iznošenje neistinitih optužbi na račun rada policijskih službenika i naglašava da policija nije vršila pretres predškolskih i školskih ustanova na području Srebrenice i Potočara.

Republika Srpska 08.05.2015 | 12:53
MUP Srpske: Nije bilo pretresa vrtića i škola

"S ciljem objektivnog i istinitog informisanja javnosti obavještavamo vas da policijski službenici MUP-a Republike Srpske nisu vršili pretres predškolskih i školskih ustanova na području Srebrenice i Potočara, kako je to navedeno u pojedinim medijima", navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a Srpske navode da svakodnevno u okviru redovnih aktivnosti, a pogotovo poslije terorističkog napada u Zvorniku, policijski službenici Policijske stanice Srebrenica vrše obilazak prostora u kojima borave djeca predškolskog i školskog uzrasta, a sve s ciljem bezbjednosti djece i svih drugih koji ulaze i borave u ovim ustanovama.

"O svim ovim preventivnim aktivnostima obaviješteni su direktori škola i vrtića", naglašavaju u MUP-u Republike Srpske.

U MUP-u napominju da je poslije terorističkog napada u Zvorniku na teritoriji cijele Republike Srpske pojačana aktivnost policijskih službenika MUP-a Srpske, pa tako i u Srebrenici, a sve s ciljem zaštite građana i institucija Republike Srpske.

MUP Republike Srpske, takođe, odbacuje netačne navode pojedinih medija u vezi sa pretresima u osnovnoj školi u mjestu Slatina, opština Teslić i naglašava da policijski službenici MUP-a Srpske na području Slatine nisu imali nikakve aktivnosti.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odbacuje optužbe koje se ovim povodom iznesene na rad policije. Takođe, pozivamo medije da i sami poštuju novinarski kodeks i zakone koji regulišu njihov rad i da se prije sastavljanja svojih izvještaja informišu kod nadležnih institucija", navodi se u saopštenju Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Patriota

08.05.2015 11:03

Svaka pohvala za profesionalnost, a ove sto huskaju narod I daju lazne informacije o nekim pretresima u corku!

ODGOVORITE
Name

nix

08.05.2015 11:21

Ideja je odlična , policija nek čuva djecu a vaspitačice nek se brinu za kriminalce i lopove.Pedagoški gledano , stvarno super.

ODGOVORITE
Name

Boki

08.05.2015 11:25

Potpuna podrska policijskim aktivnostima u cilju obezbjedjenja reda i sigurnosti.Cak bi savjetovao i kontrole po putevima po uzoru kako to rade na zapadu.Blokiraju cijeli autoput i sve na parking i detaljna kontrola lica i vozila.Mislim da bi to kod nas dalo jako dobre rezultate.

ODGOVORITE
Name

re.Boki

08.05.2015 12:01

Tacno tako kontrolisati sve redom i cetnike kad dodju u Srebrenicu na godisnje pkupljanje a ne samo Muslimane,ako kontrolisete samo Muslimane onda ce to biti kontraefekat sa nesagledivim posledicama.

Name

koliko ste profesionalni

08.05.2015 11:39

Govori cinjenica da ste ko vehabiju teroristu priveli gitaristu rok benda iz Banjaluke. Ako ista znate treba da znate da oni capare ruku onim koji slusaju muziku a ne da je sviraju. Bojim se da kad advokati preuzmu ovu borbu protiv terorizma da ce RS da dozivi tezak finansijski slom placajuci odstete zbog svega ovoga

ODGOVORITE
Name

Osvit

08.05.2015 11:48

Najostrije treba osuditi one koji pokusavaju politizirati ili u dnevno politicke svrhe upotrebiti djelovanje terorista u BiH i u Republici Srpskoj.Poslije teroristickog cina u Bugojnu dosli smo na listu zemalja u kojim teroristi aktivno djeluju i zato poslije tog dogadaja nije bilo ozbiljnijih ulaganja ni domacih a da ne govorim o stranim investitorima.Poslije teroristickog cina u Zvorniku investitori ce nas i dalje obilaziti u luku a gubicemo svi jer poslije ovakvih dogadaja padaju i cijene nekretnina.Pored prisutnog kriminala i korupcije optuzbi da ne zelimo da usvojimo zakon o pranju novca samo nam treba da nas optuze za neodlucnost u borbi protiv terorizma. Pravo na slobodu prakticiranja vjere zagarantovana je svima pa i onim muslimanima koji sebe nazivaju pravovjernim ili pripadnicima pravog puta ali sluzbe bezbjednosti moraju da djeluju prema svima bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost koji svojim djelovanjem ugrozavaju gradjane ove zemlje i njene institucije ili one koji su pripadnici teroristickih organizacija u inostranstvu.Djelovanje sigurnosnih sluzbi treba kordinirati a akciju MUPa ne apriori osudjivati nego ako je bilo propusta greske analizirati i nastojati ih popraviti.Borba protiv terorizma mora biti sveobuhvatna sa maksimalnom kordinacijom svih sluzbi sa sto manjim uplitanjem politicara i onda i rezultat nece izostati.

ODGOVORITE
Name

lazu lazu

08.05.2015 11:58

Danas su u selu kod Teslica izveli iz skole djecu Bosnjacke nacionalnosti I pretresali I nisu im dali da idu autobusom kuci.

ODGOVORITE
Name

007

08.05.2015 12:13

Svaka čast MUP Srpske.Da je MUP Federacije radio svoj posao,verovatno nebi bilo Bugojana,pucanja na Ambasadu itd.

ODGOVORITE
Name

re."patriota"

08.05.2015 12:14

Bas su profesionalci,pitaju staru nanu stoce ti šamija,štoće ti knjizica IVZ,stoce ti privjesak mjesec i zvijezda itd itd.To je isto kao da pitate stoce ti marama ili krst.Imaju pravo svi da nose svoja vjerska i nacionalna obiljezja to se nesmije pitati.Sad ce se jos vise nositi i sa vise ponosa i inata pa nek bude sta bude.

ODGOVORITE
Name

izmisljanja

08.05.2015 12:24

Sta treba uraditi pa da se ovi sto izmisljuju da je policija upala u vrtice vjeruju jednom policiji.Ona ce ih sacuvati od terorizma,a ne oni sami.

ODGOVORITE
Name

Normalno

08.05.2015 12:47

Normalno se zivjelo dok se oni koji su na vlasti nisu odlucili na neke nepopularne mjere da bi ostali na vlasti... Recite mi da li je ovolike netrpeljivosti bilo odmah poslije rata izmedju stranaka koje su tada bile na vlasti i koje su aktivno bile ukljucene u rat? Meni se cini da nije bilo ovoliko netrpeljivosti. I SDS i HDZ i SDA i pored ratnih desavanja su se trudile da ostane zivot normalan. Cak smo bili blizu EU. Medjutim, kako je dosao SNSD, kako se HDZ podijelio, i kako je SBiH pocela jadikovke, onda je nastao belaj. i To se vidi sada ocito...

ODGOVORITE
Name

re.007

08.05.2015 13:00

Ma ne vjerujes ni Sam u to sto kazes.

ODGOVORITE
Name

Dzems Bondu

08.05.2015 13:31

Agentu, ta tvoja polizija , kazes , radi profesionalno. Ima ih tamo svakakvih .. Pa ipak čovjek ubi jednog policijskog sluzbenika.Niko ni da se zapita - zašto .

ODGOVORITE