Тајне лијепог и здравог тена

На изглед коже лоше утиче претерано коришћење хемијских препарата али и запостављање овог дела тела.

Мода и љепота 08.05.2015 | 10:17
Тајне лијепог и здравог тена

МРЉЕ на кожи, преурањена појава бора и губитак еластичности најбољи су показатељи да лицу не посвећујете довољно пажње. На изглед коже лоше утиче претерано коришћење хемијских препарата али и запостављање овог дела тела, тврде стручњаци. Шта то не би требало да радите како ваша кожа не би прерано изгубила своју лепоту?

 ЦЕЂЕЊЕ БУБУЉИЦА

Цеђењем митисера и чупањем ураслих длака на лицу само повећавате могућност од инфекције, што може да резултира ожиљцима или променом боје коже, зато је боље да се препустите професионалцима.


ПРЕТЕРАНИ ПИЛИНГ И ПРАЊЕ КОЖЕ

Пилинг садржи киселине, зато га користите највише једном недељно. Између два пилинга правилно чистите кожу ујутро и пре спавања и хидрирајте је кремама и тоницима. Јаки сапуни за прање уклањају природна уља с коже, нарушавају природну пХ равнотежу, исушују кожу и излажу је инфекцијама и прераној појави бора.

КОРИШЋЕЊЕ ИСТИХ ПРОИЗВОДА

Промена годишњих доба утиче на кожу лица, па се у пролеће треба окренути чишћењу и обнови коже, а лети је заштитити од претераног излагања сунчевим зрацима. На јесен треба да опоравите кожу од соли, ветра и сунца, а зими да је негујете производима које хидрирају кожу.

РАЗВЛАЧЕЊЕ КОЖЕ

Растезање капака када наносите сенку или агресивно трљање коже приликом скидања шминке, али и стављање контактних сочива у очи, утичу на смањење производње колагена и еластичности коже. Крему око очију наносите "најслабијим" или четвртим по реду прстом руке, нежним кружним покретима.

СУНЧАЊЕ БЕЗ ЗАШТИТЕ

Излагање коже јаком сунцу доводи до знакова превременог старења попут бора и мрља на кожи. Поновљено излагања УВ зрачењу може да доведе до мутације ћелија коже и оболевања од меланома.

ЗАПУШТАЊЕ КОЖЕ

Претерана употреба козметичких средстава лоше утиче на изглед коже лица исто као и занемаривање овог дела тела. Кожа тражи свакодневну хидратацију, заштиту од сунца и редовне прегледе код дерматолога.

ПУШЕЊЕ

Свака попушена цигарета чини вас старијим, односно изазива стварање бора и других оштећења на кожи лица. Зато, престаните да пушите још данас!

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар