Tajne lijepog i zdravog tena

Na izgled kože loše utiče preterano korišćenje hemijskih preparata ali i zapostavljanje ovog dela tela.

Moda i ljepota 08.05.2015 | 10:17
Tajne lijepog i zdravog tena

MRLjE na koži, preuranjena pojava bora i gubitak elastičnosti najbolji su pokazatelji da licu ne posvećujete dovoljno pažnje. Na izgled kože loše utiče preterano korišćenje hemijskih preparata ali i zapostavljanje ovog dela tela, tvrde stručnjaci. Šta to ne bi trebalo da radite kako vaša koža ne bi prerano izgubila svoju lepotu?

 CEĐENjE BUBULjICA

Ceđenjem mitisera i čupanjem uraslih dlaka na licu samo povećavate mogućnost od infekcije, što može da rezultira ožiljcima ili promenom boje kože, zato je bolje da se prepustite profesionalcima.


PRETERANI PILING I PRANjE KOŽE

Piling sadrži kiseline, zato ga koristite najviše jednom nedeljno. Između dva pilinga pravilno čistite kožu ujutro i pre spavanja i hidrirajte je kremama i tonicima. Jaki sapuni za pranje uklanjaju prirodna ulja s kože, narušavaju prirodnu pH ravnotežu, isušuju kožu i izlažu je infekcijama i preranoj pojavi bora.

KORIŠĆENjE ISTIH PROIZVODA

Promena godišnjih doba utiče na kožu lica, pa se u proleće treba okrenuti čišćenju i obnovi kože, a leti je zaštititi od preteranog izlaganja sunčevim zracima. Na jesen treba da oporavite kožu od soli, vetra i sunca, a zimi da je negujete proizvodima koje hidriraju kožu.

RAZVLAČENjE KOŽE

Rastezanje kapaka kada nanosite senku ili agresivno trljanje kože prilikom skidanja šminke, ali i stavljanje kontaktnih sočiva u oči, utiču na smanjenje proizvodnje kolagena i elastičnosti kože. Kremu oko očiju nanosite "najslabijim" ili četvrtim po redu prstom ruke, nežnim kružnim pokretima.

SUNČANjE BEZ ZAŠTITE

Izlaganje kože jakom suncu dovodi do znakova prevremenog starenja poput bora i mrlja na koži. Ponovljeno izlaganja UV zračenju može da dovede do mutacije ćelija kože i obolevanja od melanoma.

ZAPUŠTANjE KOŽE

Preterana upotreba kozmetičkih sredstava loše utiče na izgled kože lica isto kao i zanemarivanje ovog dela tela. Koža traži svakodnevnu hidrataciju, zaštitu od sunca i redovne preglede kod dermatologa.

PUŠENjE

Svaka popušena cigareta čini vas starijim, odnosno izaziva stvaranje bora i drugih oštećenja na koži lica. Zato, prestanite da pušite još danas!

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar