Отварање поглавља зависи од Брисела

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је чланство у ЕУ стратешки циљ ове земље, те да се нада да ће најкасније у септембру бити отворена прва преговарачка поглавља, али да је та одлука на Бриселу.

Србија 07.05.2015 | 21:45
Отварање поглавља зависи од Брисела

"Не бих лицитирао о томе када ће бити отворена прва поглавља, данас сам рекао да очекујем у јуну, најкасније у септембру, али од нас мало тога зависи, то је питање за земље чланице ЕУ и за Брисел на које они морају да дају одговор", поручио је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са европским комесаром Јоханесом Ханом.

Он је рекао да Србија никога ни за шта неће молити, да она има свој стратешки циљ, али да је обавеза српске Владе да поштује достојанство српског народа.

"Зато ћемо одговорним радом покушати да добијемо поверење бриселских институција и земаља чланица", рекао је премијер Србије.

Вучић је нагласио да ће српска страна учинити све да буде ријешено питање српске заједнице на Косову и Метохији како би се српском народу обезбиједила јаснија будућност.

Он је подсјетио да је Влада Србије много урадила на економском плану и да јој у том сегменту нико не може ништа замјерити, али и да је осигурала политичку стабилност у региону, наставила дијалог са Приштином, завршила скрининг процесе добрим резултатима.

Вучић је најавио да ће 18. маја на састанку Пријатеља Србије у Бриселу додатно образложити позиције Србије.

Он је захвалио Хану за озбиљан приступ, те фер и коректан однос према Србији.

Вучић је европском комесару предао акционе планове за поглавља 23 и 24.

Коментари / 0

Оставите коментар