Ванредна сједница СДА због хапшења

Поводом масовних претреса кућа и хапшења бошњачких повратника од стране полиције Републике Српске, Колегијум СДА је одржао ванредну сједницу.

Босна и Херцеговина 07.05.2015 | 15:55
Ванредна сједница СДА због хапшења

У саопштењу за јавност СДА још једном понавља своју безрезервну опредијељеност за борбу против екстремизма, радикализма и тероризма која се мора водити на законом прописан начин и од законом прописаних институција.

"То подразумијева да унапријед постоји јасна сумња на недозвољену активност, као и укљученост и координација с државним структурама за спровођење закона. У конкретном случају је јасно да је прекршен закон, јер су извршени претреси и хапшења, а тек након тога се утврђује сумња, а надлежне државне институције уопште нису биле укључене у ову активност", кажу из СДА.

Како наглашавају, све ово упућује на закључак да се ради о злоупотреби са политичким мотивима, а с циљем застрашивања повратничке популације која је већ једном доживјела егзодус, злочин и геноцид.

"Колегијум СДА захтијева од Савјета министара БиХ и надлежних државних институција за спровођење закона да се укључе и пруже заштиту повратницима. Задужени су функционери СДА да хитно обиђу подручје гдје су извршени претреси и хапшења", закључују у СДА.

Реаговала је и Влада Федерације БиХ. На данашњој сједници у Сарајеву разматрала је информацију федералног министра расељених особа и избјеглица Едина Рамића који је у сталном контакту с повратницима и повратничким удружењима у Републици Српској.

Констатовано је да су хапшења и претреси вршени посљедњих дана у Републици Српској унијели узнемиреност међу повратницима у овом ентитету, прије свега Бошњацима.

С тим у вези, Федерална влада ће од Савјета министара БиХ тражити информацију о свим посљедњим догађањима и укључивање надлежних државних институција у цијели овај случај, као и у заштиту индивидуалних људских права повратничке популације.

Федерална влада констатује да при сваком поступању према повратницима треба полазити од онога кроз шта су у недавној прошлости прошли и шта су доживјели и преживјели, јер ријеч је о најрањивијој и најосјетљивијој популацији.

Ресорни федерални министар Един Рамић данас је задужен да хитно обиђе подручја на којима су извршени претреси и хапшења.

Влада ФБиХ изражава безрезервно опредјељење у борби против тероризма и других облика екстремног понашања, али наглашава да све то треба радити на законит начин, уз поштивање начела права на правично суђење и пресумпцију невиности, саопштено је из Канцеларије за односе с јавношћу Владе ФБиХ.

Истим поводом реговао је и начелник општине Сребреница, Ћамил Дираковић, који је синоћ посјетио бошњачку породицу Кадрић непоредно након полицијског претреса.

- Ствари које су се дешавале приликом претреса у насељу Осатица су директна увреда части тих људи и њихових темељних људских права - рекао је начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић.

Питали су их, каже, зашто мајка Кадрића носи шамију, зашто имају чланске картице Исламске заједнице, зашто имају суфару (оп.а. књига арапског писма) у кући.

- Као да се не познајемо, као да су Шпанци дошли да врше претрес у Сребреници па не знају шта је Бошњак, муслиман, вјерник, шта је Исламска заједница у БиХ - наводи Дураковић.

Мишљења је да се акције не могу проводити на овај начин и да власти у Републици Српској морају размислити јер би посљедице могле бити велике.

Устврдио је такође да су јутрос полицијски службеници претресали обданишта у Сребреници и Поточарима.

- Претресати ормаре у обдаништима, не знам гдје ово води - нагласио је општински начелник Сребренице.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас је изјавио да је у акцији “Рубен” ухапшено 30 особа из више градова у Републици Српској и над њима је у току криминалистичка обрада, док ће данас 11 особа бити предато Специјалном тужилаштву Републике Српске на процесуирање.

Акцију кодног назива “Рубен” провели су јуче полицијски службеници Управе МУП РС за борбу против тероризма и екстремизма, под надзором Специјалног тужилаштва Српске, извршивши претрес на 32 локације код особа за које постоји основана сумња да набављају оружје, минско-експлозивна средства и другу војну опрему а ради извођења терористичких аката на институције Републике Српске и представнике тих институција.

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

Контра

07.05.2015 13:58

Како се подижу националне тензије, бојим се да ће и СДА узвратити хапшењем Срба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре контра

07.05.2015 14:09

Гдје у ФБиХ. Тамо Срба већ одавно нема а и оно што има не пада им на памет да се баве неким пословима осим земљорадњом, јер и тако друге послове не могу добити

Name

Драган

07.05.2015 14:17

Којих Срба, па СДА се побринула да у ФБиХ више и нема Срба. Људи дозовите се памети ово није игра. Тероризам је пријетња за све у БиХ. Србима и Хрватима је пријетња због тога што су "невјерници", а муслиманима зато што не поштују изворни ислам.

Name

Контра

07.05.2015 14:20

Има на Срба Озрену и дијеловима Озрена који је припао Федерацији БиХ, а има Срба и у градовима, мислим неких 50 хиљада.

Name

за контра

07.05.2015 14:26

Сви знају да ово нит раде сви срби нит тако ста има подрску вецине у РС. Тако да бар у овом моменту тако примитивних реакција у Федерацији надам се да неце бити. Надам се и да це тај исти МУП РС ухапсити и којег припадника Равногорског Цетницког покрета ил да це бар СИПА да реагује по том питању

Name

Контра

07.05.2015 14:27

Ја сам Србин у Федерацији БиХ, па би мало поручио Додику да мисли и на Србе у Федерацији БиХ док и нас није почела претресати СДА полиција под сумњом да смо припадници четничког покрета.Треба у свему мислити и на нас.

Name

са

07.05.2015 14:45

Има да се хапси све по Дрвару

Name

Геограпхy

07.05.2015 20:16

за ре Контра у Федерацији има Срба скоро колико и Бошњака у РС, само што Федерација има дупло више становника па је процентуално тај омјер мањи. Срба има на подручју Озрена кији је припао ФБиХ, затим у Ливањском кантону, има их и у градовима. Чињеница је да их нема као прије рата али то важи и за остала два народа свако се збио у свој тор само мали број људи се одлучио на повратак и то су махом старији људи

Name

доберман

07.05.2015 14:00

Нажалост има много застрашивања од стране ове власти не би ли уболи који политички поен. Зна се која су вехабијска сједишта и нико њих не претреса него су се нашли иживљавати на повратницима, старцима и у вртићима, срамота!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганце

07.05.2015 14:49

Апсолутно си у праву. Невјероватно како се погресно ради. Врло је лако лоцирати потенцијалне кандидате за хапсење или претрес. Миле проводи тортуру на најосјетљивијим мјестима. Готово 100% провокација.. није никако добро, имамо лудог цовјека на послу. Страх ме гдје нас води, и бојим да га вецина подцјењује. Ово је све искористено да би Миле преузео потпуну контролу над полицијом. Ми од избора у РС зивимо у некој врсти ванредне ситуације. Миле једва цека разлог да напуца полицију негдје .. имали смо претрес клиxа у сред Сарајева и сад полиција улази у цију год хоце куцу претреса, односи, хапси, притвара... Данас је то слуцај са Босњацима, па је јавност у РСу тиха; сутра це бити неки други.

Name

јгф

07.05.2015 15:27

Неко свјесно води РС у нестанак.Окружење никад горе,касе празне а ако додје до неких сукоба нек нам је бог на помоћи.

Name

Алан Форд

07.05.2015 15:30

Господо полицајци зађите мало у Маочу ако имате м**а. Немој да на недужнима и сиротињи оштрите к***ц.

Name

какве

07.05.2015 15:36

Вехабије, пустите се тих прица, о неким као центрима за обуку, као несто има у Маоци, као код Зворника, па да има несто од те васе прице, зар мислите да дрзава заједно са ентитетима неби реаговала, ако се ради о неким противзаконитим радњама. Немојте вјероват у све сто процитате

Name

xxx

07.05.2015 16:08

ре.јазавичар... Не могу да схватим да појединци не знају да терористи не бирају, да ли је вртић, да ли је старачки дом, да ли је школа. Треба их тјерати на сваком кораку, ма гдје били.

Name

упит

08.05.2015 09:48

Кад це бити вандредна сједница због теског зивота у којем се народ налази или је ово јос једно у 20 годисњем низу да се скрене са таквих питања..

Name

Контра

07.05.2015 14:03

Искрено бојим се да и СДА или бошњачка власт не почну примјењивати исте методе и почети хапсити и претресати Србе под сумњом да су припадници четничког покрета, јер и они имају полицију, власт, тужилаштва,судове и све оно што има и СНСД.Оде ово превише на национални ниво и свако своје штити, а није их брига да нађу неко рјешење.Рјешење се треба наћи, али како кад су све острашћени шовени, кад нико не жели да тражи рјешење, већ само једва чекају да замуте воду, да се подићу националне тензије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурат Тузла

07.05.2015 14:07

Хајде опет да се збијамо у националне торове и режимо једни на друге, до тренутка кад одлуче да нам подијеле оружје и да се поново крвимо. Након тога ће опет и Бошњачка и Српска и Хрватска мајка кукати на мезару-гробу свога сина, а они ће понове пунити своје џепове новцем и причати како су ту негдје Срби починили геноцид, а они се бранити од тога и говорити да су то починили они други. Препустите полицијским структурама да се баве својим послом и подржимо их у томе док тај посао раде у корист свих нас. Зло тероризма се мора искоријенити у противном никоме неће бити добро у овој земљи. Уосталом постоје и друге институције које ће цијенити оправданост лишења слободе ових људи. Истина је да се у БиХ налази много оружја које се скрива на разне начине и чува за не ао Бог. Добар дио тога се чини у организацији политичких странака које себе зову националних заштитницима свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

07.05.2015 14:24

Лијепо пишеш Мурате, али кад Славко хапси Мурата или Мурат кад хапси Славка то одмах оде на национални ниво, а од тога нас глава заболила.Проблем је Мурате што су острашћени шовени и данас главни.

Name

Касим

07.05.2015 14:59

Ма хајд ба ста прицас. Свако нормалан је професионалну полицију и судство, али на целу ове полиције је Миле. Цовјек који не крије своју мрзњу према својим градјанима босњацима и који их оспорава гдје год стигне. Цовјек који је отисао у Хаг и буквално одао поцаст Карадзицу и скоро рекао 'мајсторе све сто си урадио капа доле'. Свугдје на свијету би се приступило са посебним сензибилтетом према повратнициам и људима који су прозивјели геноцид. Ви срби нецете да се врацате у федерацију и нема те ту никаквог интереса. Плус, полиција је пресла своју надлезност. Свакој будали је јасно да су друге намјере у питању. Босњаци су веома угрозени у рс!!

Name

Надица

08.05.2015 06:50

Е камо лијепе среће да сви људи размишљају овако као Мурат.Тешко обичном народу СПРЕМАЈУ ИМ ЉУТУ СУПИЦУ ИЗГЛЕДА.Народе дођите себи и борите се да преживимо ову кризу а не да се кољемо па нису ни зарасле ране од прошлог рата.

Name

босна

07.05.2015 14:07

Врло је лако наци разлог за немир.Све иде ка томе да је врхуска на целу са Додиком спремна да изазове рат да би сакрили криминал цији су они носиоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хитно

07.05.2015 14:16

Морају да оснују удрузену полицију и да скупа хапсе и вехабије и цетнике који немисле добро овој дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синиса

07.05.2015 14:42

Људи ви мало бркате неке стваре. Цетници се ни на који нацин не могу поредити са вехабијама. Једно су терористи а друго су војници који су се борили за краља и отадзбину медју којима је било и Босњака и Хрвата. Тако да сад немојте мјесати бабе и забе.

Name

ЕУ

07.05.2015 23:31

Да је миле зелио заједно ...били би у ЕУ.

Name

роки

07.05.2015 14:18

Подрска полицији РС.Ако зивис у РС,постуј је..И Срби би постовали федерацију да има тамо..Али .нема их сви су протјерани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

за роки

07.05.2015 14:36

Ти си сигурно пребројао Србе у Федерацији па тврдиш да их нема...

Name

ре роки

07.05.2015 14:53

А теби је роки нормално да се јавно слусају пјесме са отвореним позивом на рат? Прогоглај мало нетом па цес видјети иконографију. Исто браде имају, само сто нису вехабије

Name

зеро

07.05.2015 14:21

Има и ја Куран,цланску картицу ИЗ и заставу са Љиљанима у кући...знаћи црно ми се пише. А тек би надрљо да имам приватно обданиште са пуно малих орманчића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зеро

09.05.2015 06:11

Није проблем у томе што ти набрајаш. Проблем је у ономе што ниси навео: АП, муниција, зоља бомба и др.

Name

марко

07.05.2015 14:21

Хајмо ми политицаре хапсити све редом И тајкуне наравно!!!Хајмо хајде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариофил

07.05.2015 14:38

Добро каже Марко.Има и екстремних политичара који својим хушкачким и неодмјереним изјавама доприносе разбуктавању мржње што нас је све скупо коштало почетком деведесетих година.

Name

тузлак

07.05.2015 14:29

ово није на добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

07.05.2015 14:32

Кренула је битка за гласаче јер су локални избори близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

07.05.2015 14:32

Бакире , помози ...види ста нам опет раде....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

07.05.2015 14:43

КРИМИНАЛ, ПОСЈЕДОВАЊЕ ОРУЗЈА, ЕКСПЛОЗИВА... НЕМА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДЗНАК. А ВИ ГОСПОДО ИЗ СДА ' У ПАМЕТ СЕ'' И ПОСТО СТЕ СВЕ СРБЕ ПРОГНАЛИ ИЗ САРАЈЕВА. ЕТО НЕМАТЕ КОГА НИ ХАПСИТИ. А МОРАТЕ ОСУДИТИ СВЕ ПОКУСАЈЕ ЕКСТРЕМИЗМА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.05.2015 14:57

Када сагледам све коментаре у и око тероризма и вехабија дошао сам до два закључка. Прво, дио људи који овдје коментаришу настоје да минимизују терористичке пријетње. Друго ТВБН је најгледанија телевизија како у Српској још више у Федерацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

07.05.2015 15:07

Ја сам србин,треба хапсит све који сире мрзњу или изазивају било коју опасност и србе и муслимане. СВИ СМО МИ ИСТА ГОВНА САМО ДРУГАЦИЈЕ УПАКОВАНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цолак

07.05.2015 15:08

Миле иде једноставно на рат. Само се умарате са даљињим расправама. За њега је то идеално рјесење а знамо сви у коликим је пљацкама он и СНСД. Ми моземо плести како мрзимо једни друге. Сад це тај СНСД-ов папир о независној РС поново бити на реду. Миле је звјер, хоце апсолутну власт по цијену не знам каквог рата. Без ММФ-ов аранзмана ова полиција у РС це се распустити. Нема висе руских кредита. Мислим који стратески идиотизам, па бар је сад еxтремно негативно окрузење за РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

људи

07.05.2015 15:31

Дај се уразумимо,сватите да је све ово једна огромна лаз која се пласира у јавност, јер ми ниста друго и не знамо, него да хапсимо једни друге, да се вриједјамо, итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

07.05.2015 15:46

Хапси да не будеш ухапшен. Давно испланирано од свих оних на свим странама који су опљачкали и развалили ову земљу и при том се енормно обогатили. Пошто је бара пресушила и дошло вријеме да се плате рачуни они би да стартују нови рат. Да ли је то све по вољи такозване медјународне заједнице, видјеће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пуки

07.05.2015 15:53

Знаци подрзавају. Нека хапсе све који су пријетња, али под борбом против тероризма се раде неке ствари које нису добре: хапсе се људи који немају везе са тероризмом нпр. људи који су писали статусе по ФБ против Додика у вези закона о реду и миру који је усвојен... а мало фали да искрица се запали а сви политицари једва цекају то, Додик, или Изетбеговиц и онда да могу само наставити красти а ви се народе убијајте измеду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас разума

07.05.2015 16:42

Уразумите тамо те људе, нека хапсе терористе, али терористе! Нека не дирају сваког ко браду носи, вјерујте да нису ни они сви исти. Тако ако хоцете правну дрзаву. Ми-нормални у ФБиХ нецемо дати да се овдје неко ревансира. ПС: Срба овдје има, итекако, пустите те пласиране лази

Name

соко

07.05.2015 16:08

Ово је цисти доказ ко стити терористе. Одмах су реаговали и измисљају неке прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАПШЕЊЕ

07.05.2015 16:17

ХАПШЕЊЕ БОШЊАКА НЕ ИДЕ, ХАПШЕЊЕ ВЕХАБИЈА ОД КИЈИХ СВАКИ ИМА КАЛАШЊИКОВ КОД КУЋЕ МОЖЕ.ТО ЈЕ ВРЛО ЈЕДНОСТАВНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тоо

07.05.2015 16:23

Тоо полицијо гвоздена песницо Милорадовог резима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сос

07.05.2015 16:24

Све су ово неке политицке игре а обицан народ ту незна ниста. Поздрав добрим и поштеним људима било које националности

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

07.05.2015 16:49

Баја само убрзава свој крај....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.05.2015 17:28

Мени није касно откуд орузје и пропагандни материјал кад су то нормални људи. Реакција СДА је реакција организатора који је ово све и припремио. А за васу информацију селафистицки вехабијски покрет је забрањен у Њемацкој јер је ознацен као терористицка организација. Знаци немојте лупати како и медју њима има оваквих и онаквих. Сви мозете видјети на њиховим снимцима како је циљ убијати омразене Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жао ми је народа

07.05.2015 18:44

Питали су их, каже, зашто мајка Кадрића носи шамију, зашто имају чланске картице Исламске заједнице, зашто имају суфару (оп.а. књига арапског писма) у кући. Тужно,јадно,биједно,приземно .....гадљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

07.05.2015 18:51

Колико ми се цини овдје неки мисле ако су муслимани да могу радити ста хоце годподо није ово дивљи запад ,пустите полицију и судство да раде свој посао,доста су и Срби исли у затвор због глупости вријеме је да и вехабије крену пут затвора крајње је вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

глиса

07.05.2015 20:01

Лактасенко намјерно апси да би сто дуже остао на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПУНИ НОВЧАНИЦИ

07.05.2015 20:03

А ЈЕСУ СЕ И ОВИ ШТО СУ У РАТУ ЛАПИЛИ СВЕ АРАПСКЕ ПАРЕ ОПЕТ КАО ЗАБРИНУЛИ ЗА БОШЊАЧКИ НАРОД,Е ОЋЕ ИМ НАЧИСТО СРЦЕ ПУЋИ,САД ЋЕ ОПЕТ ЦМИЗДРИТИ АРАПСКЕ ПАРЕ ДА ФОЛ ШТИТЕ НАРОД.ВЕЛИ БАКИ ДА ЋЕ И АДВОКАТЕ ПЛАТИТИ, ДОБИЋЕ ЛОВУ И ЗА ТО.ПОЛА СЕБИ, НАРАВНО, ЈЕР ЈЕ ЈОШ МАМА РЕКЛА Е ОВУ ВРЕЋУ ЗА МОГ БАКИЈА.ТАКО ДА ВРЕЋОМ ШТИТИ НАРОД. А И ОВИ НАШИ НАШЛИ ВРТИЋ ПРЕТРЕСАТИ, ДАЈТЕ НЕМОЈТЕ НАС ВИШЕ БРУКАТИ, Е СВАШТА.И ЂЕ УОПШТЕ НАЂОСТЕ ТО ИМЕ РУБЕН, ПА НЕ ХАПСИТЕ КОКАИНСКУ МАФИЈУ, СТВАРНО ТА КОДНА ИМЕНА ТОТАЛНО КОНФУЗИЈУ СТВАРАЈУ, ЈА БИХ ПО ИМЕНУ ЗАКЉУЧИО ДА СЕ ХАПСИ БОЛИВИЈСКА ИЛИ НЕКА БРАТСКА ЈУЖНОАМЕРИЧКА МАФИЈА.НИЈЕ НИ ЧУДО ШТО СУ НАШИ НАРОДИ СЛУЂЕНИ И ВИШЕ НИШТА И НЕ КУЖЕ.НЕ ЗНАМ САМО ЈЕЛ ДРАГО КАЛАБИЋ ЗВАО ПУТИНА ДА СЕ КОНСУЛТУЈЕ И У ОВОМ СЛУЧАЈУ.Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврдјен

07.05.2015 20:31

Мислим, немојте ми људи замјерити, али откуд повратницима толика колицина муниције и наорузања? Знаци, полиција треба да сједи скрстених руку и цека да неко од тих "повратника" са "повратницким" пускама упадне у сколу и тамо направи покољ? Казе Бакир како треба да дрзавне агенције раде свој посао. Па и лудоме је јасно као дан да је исти тај Бакир послао те вехабије у РС и да их је довео у БиХ. Исто тако је јасно да дрзавне институције не раде ниста годинама по овом питању, вец само опструису. Маоца и Дубница се не налазе у РС, јер да јесу, полиција би их растурила као крмаца масан дзак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оно што називају полиција...

07.05.2015 20:39

не ради свој посао професионално.Има их ту свакаквих. Овај што је говорио овој нани за мараму и чланску карту нема у полицији шта тразити.Напоље .. Ширико ти поље... Не требамо те..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦКрајина

07.05.2015 20:44

У Приједору задња два увиства у 2 године, Бошњак убио Бошњака/е, ево примјер од неки дан у Козарцу, и по вашој логици те убице не треба хапсити, претресати и сл.. дајте молим вас, 21 је вијек, нико ко је невин не треба се бојати.. али друга ствар ту брине, искрено не осјећам се баш безбједно задњих дана.. има ту мало и "напуцавања" ситуације, али треба бити на опрезу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

павле

07.05.2015 21:37

Истина не треба узнемиравати никога,али чињенице и ствари које се дешавају на терену,упучију нас на опрез.Рецимо табла на уласку у ентитет РС из Федерације видно је и ја као Србин а домовина ми је БиХ сматрам да све знакове обавијештавања на путевима треба поштовати и штити,јер то је темељна култура.Улаз у Федерацију знак уредан неоштечен а у РС премазан,оскрнављен и оштечен.Шта нам то говори ? БОШЊАЦИ НА СВАДБЕНИМ КОЛОНАМА слободно у ентитету РС носе вјерске заставе и то је њихово право па ми Срби то поштјемо,али уз то више пута не стално иде и ратна застава,што говори да полиција РС не ради свој посао. Ношење ратних симбола је законом забрањено.Разумијем да момак који је учинио то што је учинио у Зворнику не би учинио да је свјестан.Он је назалост злоупотебљен,јер ти који су га за то употријебили не мисле никоме добро а њему поготову јер убили су га они, па су они мало гори или исти као и они којису наводно ликвидирали његова оца штоје свакако тузно.Брачо наша Бошњаци ви припадате нама, а ми вама,Дакле говоримо исти језик,исте боје смо,менталитета обичаја и крви, осим вјероисповијести,што је приватна ствар и неприкосновено право сваког човјека Маните се неких арапа,турака и које каквих покрета који прије свега вама ништа добро не доноси а затим и нама.Будите муслимани али цивилизовани људи. Не пада ми на памет да штитим злочинце,али њих има свуда па и међу вама и нама.Ви се морате тргнути и погледат куд плови тај брод.Не дозволите да страно тијело ништи ваш организам.Ви сте европски народ били и останите то.Вехабизам,исилизам.селефизам је нешто чиме се ви морате суочити и ту рак рану имобилисати у супротном ништа се добро не мозе очекивати.Што сијеш до зањес.То што је се десило у Зворнику,Бугојну и Сарајеву је тероризам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љиљани

08.05.2015 11:00

То нису ратне заставе ,онда је застава Србије ,Српске и Хрватске исто забрањена, јер се користила у рату. Лупате глупости , љиљани су симбол Босанаца и Босњака.

Name

боб

08.05.2015 01:42

Ови муслимани из Босне јос це реци да их Срби хапсе "недузне" по Аустралији и Америци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безбједност

08.05.2015 06:22

Камо среце да су раније поцели! Нико није ухапсен из циста мира вец зато сто посједује орузје! Пронадјено код једног 30 панцир косуља! Постене људе не дира нико! Нема се ту ста прицати, такви це сутра изврсити бомбаски напад! Само смртна казна, гдје су год надјени докази! Нека иду доље у сирију а нека постен народ оставе на миру! Не смије СДА ниста реци кад их финанцирају вехабије! Свака цаст муслиману који има добре намјере И који зели да зиви као цовјек а ове одмах на дозивотну јер нису добро досли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

08.05.2015 11:11

Свака цаст полицији на професионалности, сто се бори да застити све градјане у Српској па И муслимане! А казнити ове сто пале народ И дају лазне информације, о претресима вртица И скола, а неце да казу истину као И тај градонацелник Сребренице! То се ради у застити дјеце да не би неко унио есплозивну направу, то се ради у намјери да се застите сколе И вртици! Мупу свака цаст сто је изасао на црту злу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лузицки Србин Прорус

08.05.2015 12:27

Пуна похвала Специјалцима Камосреце Дасуи Препоцели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.05.2015 12:31

Прво,поздрав за "радикалне СРБЕ са КЛИX-а.Друго:Кад је СДА одржала ванредну сједницу због претњи радикалног ислама у БИХ.Колико ме сјечање служи НИКАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан вага

08.05.2015 14:37

па људи моји зар вам није доста,мрзње,крвопролица....итд.итд.итд......зар није лијепо зивјети у миру,а то сто је неимастина и криза то није народ крив ни српски,босњацки а ни хрватски........тразите кривца у политици и поцните висе размисљат својом главом.........не поновиле се 90-те позз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

08.05.2015 19:06

Не могу да разумијем оволико коментара и бљувотина Миле иде на рат, ма какве везе има Миле и рат. Цињеница је да се десио терористицки напад у Зворнику и знаци по писању ових не знам како би их назво треба то заборавити и цекат следецу несрецу. Цињеница је да је код ових ухапсених надјено и орузје и много тога смијели и један Србин у Федерацији имати сакривену пуску и слицно. Миле само хапси али и Србе ако пријете безбедности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

09.05.2015 21:10

ово је доказ ко подрзава те људе који су ухапсени а невини али имају и орузје и много сто ста а претрес ако је истина сколе и вртица није слуцајно јер је познато да су они склони таквим стварима да се кукавицки крију бас на таквим мјестима само је стета сто није ухапсен главни а сви знамо који

ОДГОВОРИТЕ