Ђоковић почасни грађанин Никшића?

Одборници опозиционих Покрета за промјене и Демократског фронта поднијели су иницијативу да српски тенисер и први рекет свијета Новак Ђоковић буде проглашен почасним грађанином Никшића.

Регион 07.05.2015 | 14:48
Ђоковић почасни грађанин Никшића?

Образлажући иницијативу, одборнци Владан Раичевић и Арсеније Лалатовић истакли су да су бројни аргументи за приједлог да један од најбољих спортиста свијета добије звање почасног грађанина Никшића.

"Ђоковић је међународни спортски и људски бренд, који на најбољи начин репрезентује крај из којега долази. Спортски је узор милионима младих широм свијета. Његова хуманост прати спортску димензију која му припада", наводе Раичевић и Лалатовић.

Они су указали да Ђоковић подстиче толеранцију и солидарност, те доприноси развоју свијести за унапређење тековина демократског друштва, али и традиције која је карактеристична за његове коријене.

Раичевић и Лалатовић наводе да је Црна Гора постојбина његових предака, што Ђоковић увијек истиче са посебним задовољством, поносом и поштовањем.

"Чињеница је да један од најбољих спортиста свијета има поријекло и утемељење у граду под Требјесом. Широм свијета на најбољи начин промовише часно братство Ђоковић, које је, као што знамо, дубоко утемељено у Никшићу. Тиме промовише и Никшић и Црну Гору, па је јасан разлог зашто овај приједлог треба подржати", наводен одборници.

Они истичу да Ђоковић поштује црногорску традицију на шта указује и чињеница да је у Црној Гори ступио у брак и тиме показао приврженост тој земљи.

Раичевић и Лалатовић подсјећају да је најбољи свјетски тенисер учествовао у обнови цркве у Јасеновом Пољу код Никшића, одакле потичу Ђоковићи.

"Одлуку да Ђоковић буде проглашен за почасног грађанина Никшића, сви грађани Никшића и Црне Горе доживјеће као логичан и утемељен чин. Својатају га многи, али његови коријени су овдје", истичу одборници.

Коментари / 0

Оставите коментар