Đoković počasni građanin Nikšića?

Odbornici opozicionih Pokreta za promjene i Demokratskog fronta podnijeli su inicijativu da srpski teniser i prvi reket svijeta Novak Đoković bude proglašen počasnim građaninom Nikšića.

Region 07.05.2015 | 14:48
Đoković počasni građanin Nikšića?

Obrazlažući inicijativu, odbornci Vladan Raičević i Arsenije Lalatović istakli su da su brojni argumenti za prijedlog da jedan od najboljih sportista svijeta dobije zvanje počasnog građanina Nikšića.

"Đoković je međunarodni sportski i ljudski brend, koji na najbolji način reprezentuje kraj iz kojega dolazi. Sportski je uzor milionima mladih širom svijeta. Njegova humanost prati sportsku dimenziju koja mu pripada", navode Raičević i Lalatović.

Oni su ukazali da Đoković podstiče toleranciju i solidarnost, te doprinosi razvoju svijesti za unapređenje tekovina demokratskog društva, ali i tradicije koja je karakteristična za njegove korijene.

Raičević i Lalatović navode da je Crna Gora postojbina njegovih predaka, što Đoković uvijek ističe sa posebnim zadovoljstvom, ponosom i poštovanjem.

"Činjenica je da jedan od najboljih sportista svijeta ima porijeklo i utemeljenje u gradu pod Trebjesom. Širom svijeta na najbolji način promoviše časno bratstvo Đoković, koje je, kao što znamo, duboko utemeljeno u Nikšiću. Time promoviše i Nikšić i Crnu Goru, pa je jasan razlog zašto ovaj prijedlog treba podržati", navoden odbornici.

Oni ističu da Đoković poštuje crnogorsku tradiciju na šta ukazuje i činjenica da je u Crnoj Gori stupio u brak i time pokazao privrženost toj zemlji.

Raičević i Lalatović podsjećaju da je najbolji svjetski teniser učestvovao u obnovi crkve u Jasenovom Polju kod Nikšića, odakle potiču Đokovići.

"Odluku da Đoković bude proglašen za počasnog građanina Nikšića, svi građani Nikšića i Crne Gore doživjeće kao logičan i utemeljen čin. Svojataju ga mnogi, ali njegovi korijeni su ovdje", ističu odbornici.

Komentari / 0

Ostavite komentar