Примера суспендована! Нема финала Купа, нема дербија, нема...!

Нема дербија Атлетико - Барса, нема ни финала Купа краља! Све због - новца...

Фудбал 08.05.2015 | 09:20
Примера суспендована! Нема финала Купа, нема дербија, нема...!

На помолу су нови потреси у фудбалској Шпанији. После оних који су „дрмали“ Барселону, поводом афера Меси (порез) и Нејмар (нејасноће око висине трансфера), сад је епицентар у Мадриду, одакле стиже вест да је ФС Шпаније суспендовао сва такмичења под својим окриљем почев од 16. маја.

То практично значи да се од тога датума неће играти фудбал у овој држави Пиринејског полуострва, а у пракси - нема мечева 37. и 38. кола Примере, као ни финала Купа краља између Барселоне и Билбаоа, заказаног управо за 16. мај на стадиону Ноу Камп.

Разлог за овакву одлуку челника савеза је спор који са владом Шпаније воде поводом спора око расподеле средстава који се стичу на основу ТВ права. Квака је у томе да се према одредбама новог закона 50 одсто новца равномерно распоређује на адресе 20 клубова елитног ранга, свезу иде само 4,55 одсто, за разлику од старих прописа по којима су Реал и Барселона зарађивали три пута више средстава од осталих због тога што су имали право да преговарају са заинтересованим емитерима о правима на откуп оних утакмица на којима су домаћини.

Челницима ФС Шпаније замсетало је, наводно, што их политички врх није консултовао приликом доношења ове одлуке, па су се у кратком саопштењу пожалили на недостатак поштовања.

Уколико одлука о својеврсном штрајку остане на снази последња два кола првенства се можда неће ни играти, а то значи, да бар за сад, нема утакмица Атлетико Мадрид - Барселона и Еспањол - Реал Мадрид у претпоследњем, односно Барселона - Депортиво и Реал Мадрид Хетафе у завршном колу.

Наравно, евентуално одлагање не одговара клубовима, ваља очекивати њихову реакцију и побуну.

Коментари / 0

Оставите коментар