Primera suspendovana! Nema finala Kupa, nema derbija, nema...!

Nema derbija Atletiko - Barsa, nema ni finala Kupa kralja! Sve zbog - novca...

Fudbal 08.05.2015 | 09:20
Primera suspendovana! Nema finala Kupa, nema derbija, nema...!

Na pomolu su novi potresi u fudbalskoj Španiji. Posle onih koji su „drmali“ Barselonu, povodom afera Mesi (porez) i Nejmar (nejasnoće oko visine transfera), sad je epicentar u Madridu, odakle stiže vest da je FS Španije suspendovao sva takmičenja pod svojim okriljem počev od 16. maja.

To praktično znači da se od toga datuma neće igrati fudbal u ovoj državi Pirinejskog poluostrva, a u praksi - nema mečeva 37. i 38. kola Primere, kao ni finala Kupa kralja između Barselone i Bilbaoa, zakazanog upravo za 16. maj na stadionu Nou Kamp.

Razlog za ovakvu odluku čelnika saveza je spor koji sa vladom Španije vode povodom spora oko raspodele sredstava koji se stiču na osnovu TV prava. Kvaka je u tome da se prema odredbama novog zakona 50 odsto novca ravnomerno raspoređuje na adrese 20 klubova elitnog ranga, svezu ide samo 4,55 odsto, za razliku od starih propisa po kojima su Real i Barselona zarađivali tri puta više sredstava od ostalih zbog toga što su imali pravo da pregovaraju sa zainteresovanim emiterima o pravima na otkup onih utakmica na kojima su domaćini.

Čelnicima FS Španije zamsetalo je, navodno, što ih politički vrh nije konsultovao prilikom donošenja ove odluke, pa su se u kratkom saopštenju požalili na nedostatak poštovanja.

Ukoliko odluka o svojevrsnom štrajku ostane na snazi poslednja dva kola prvenstva se možda neće ni igrati, a to znači, da bar za sad, nema utakmica Atletiko Madrid - Barselona i Espanjol - Real Madrid u pretposlednjem, odnosno Barselona - Deportivo i Real Madrid Hetafe u završnom kolu.

Naravno, eventualno odlaganje ne odgovara klubovima, valja očekivati njihovu reakciju i pobunu.

Komentari / 0

Ostavite komentar