Борац - Извиђач, креће борба за шампиона!

Рукометаши Борца м:тел и Извиђача у суботу ће у Бањалуци почети финалну серију плеј-офа за првака БиХ. У Борцу прихватају улогу фаворита и надају се одбрани титуле.

Остали спортови 08.05.2015 | 08:40
Борац - Извиђач, креће борба за шампиона!

Прва утакмица финалне серије између Борца м:тел и Извиђача биће одиграна у суботу од 17 часова у бањалучком Борику, а Бањалучани желе да побједом оправдају улогу фаворита и крену у одбрану шампионске титуле.
Тренер Борца м:тел Игор Рађеновић каже да је његова екипа имала среће што је жријебом добила предност домаћег терена и да је тако дошла у позицију фаворита.

"Да је било другачије можда би шансе биле пола-пола, али овако ми морамо да преузмемо улогу фаворита. Имали смо једну паузу од мјесец и по дана што нам није ишло баш на руку јер испали смо из такмичарског процеса, али вјерујем да ће моји момци уз велику жељу и вољу да надокнаде тај недостатак. То су две различите екипе, екипа Извиђача састављена је од младих играча од 18,19,20 година и играју јако брзо и полетно што карактерише све екипе тог узраста. То је једна њихова предност", рекао је Рађеновић.

Он је међутим истакао да и Борац има своје предности које мора да искористи.

"Наша предност су искуство и физичка снага. Ми ћемо се трудити да те наше предности искористимо и одбранимо титулу освојену прошле године", поручио је Рађеновић који у првој утакмици неће моћи да рачуна на једног од најбољих играча, искусног Срђана Тривунџу.

"Он већ мјесец дана вуче неугодну повреду стопала, почео је лагано да тренира са екипом, али готово сигурно да неће бити спреман за прву утакмицу. За другу и трећу мислим да ће бити", додао је Рађеновић

Средњи бек Борца, Стефан Јанковић, поручио је да он и играчи на терену показати да су најквалитетнија екипа у БиХ и одбранити титулу првака.

"Очекује нас најважнији дио сезоне, утакмица за коју смо се спремали током цијеле сезоне, не требамо нешто много причати, већ све требамо рећи на терену. Надам се да ћемоп доказати да смо најквалитетнија екипа у БиХ. Екипа Извиђача јесте млада и полетна, али максимално ћемо их озбиљно схватити и уколико испоштујемо све оно што смо радили ан тренинзима и договор пред утакмицу не сумњам да ћемо имати успјеха", истакао је Јанковић.

Други меч финалне серије која се игра на три добијена меча, игра се у Љубушком 13. маја, а трећи меч планиран је за 16. мај у Бањалуци.

Хендикеп Борца је што се тај меч, који би могао одлучивати о прваку, не може одиграти 16. маја у Борику, због заузетости дворане, па ће или бити помјерен, или ће се играти у много мањој дворани у ОШ "Борисав Станковић" у Буџаку.

"Проблем је што су у дворани Борик одржавају Ђурђевдански фестивал и Сајам за дјецу и породицу повезани, ми схватамо њих из довране да морају да имају комерцијалне садржаје али проблем је што су повезали осам дана. Тражили смо од Извиђача да се игра трећа утакмица у понедјељак 18. маја, чекамо њихов одговор, надамо се да ћемо га добити што прије и због планираног ТВ преноса. Он је требао бити организован и за ову прву утакмицу али имали смо кратко вријеме од жријеба до прве утакмице и није било могуће организовати. Ако Извиђач не прихвати наш приједлог, мораћемо играти у Буџаку. Тамо је манај дворана али боље је играти у Бањалуци меч за титулу и прославити ју него негдје другдје", рекао је Владимир Бранковић, члан управе Борца.

Немогућност одигравања треће утакмице у Борику, указала је на проблем о којем се ријетко прича, а то је да Бањалука, која се често назива "градом рукомета" нема довољно рукометних терена.

"У Бањалуци осим Борика имамо само још једну дворану гдје се може играти рукомет, то је та у школи у Буџаку, а тамо не ради семафор и мораћемо га поправљати ако тамо будемо играли. Не постоји терен други у Бањалуци који је сертификован за рукомет од стране премијер лиге. Бањалука је град рукомета, а праве се дворане у којима се не може играти рукомет и апеловао бих на људе који одлучују о тим стварима да рукометашима обезбиједе услове, да не буде све само на причи о граду рукомета", поручио је Бранковић.

Он је додао да би одговор Извиђача о термину одигравања треће утакмице требао добити у току данашњег и сутрашњег дана.

Рукометаши Борца због заузетости дворане Борик наредних дана вјероватно ће тренирати у поменутој дворани ОШ "Борисав Станковић".

Коментари / 0

Оставите коментар