Претучен помоћник министра просвјете

Помоћник министра просвете Србије Милован Шуваков повређен је када су га јутрос двојица људи у капуљачама преткла штанглама по глави, док је ишао на посао, потврдио је у парламенту министар правде Никола Селаковић. 

Србија 07.05.2015 | 14:00
Претучен помоћник министра просвјете

Он се, како је рекао министар просвете Срђан Вербић, тренутно налази у Ургентном центру са повредама главе. Он је задржан на лечењу у Ургентном центру.

Вербић је на седници Савета за високо образовање рекао да је Шуваков у Ургентном центру, да је прикључен на инфузију, да је свестан и да "чак покушава да буде духовит на свој рачун".


- Особе са капуљачама и штанглама пребиле су човека који се сада налази у Ургентном центру, свестан је, али данас сигурно неће бити пуштен кући - рекао је Вербић на седници Националног савета за високо образовање.

Он је додао да напад на Шувакова неће зауставити реформу високог образовања. Подсећања ради, Шуваков се у више наврата јавно успротивио повећању цене школарина на факултетима и изборио се за законске измене према којима су факултети обавезни да транспарентно, на сајту, наведу како се фомира цена школарина и како се тај новац троши.

Најављено је и увођење велике матуре које би највероватније довело до укидања пријемних испита, што се факултетима никако није свидело, јер би на тај начин изгубили значајан део прихода који имају од полагања пријемних.

Министар је додао да је Шуваков човек који сутра треба да добије годишњу награду у Институту за физику, као и да је прошлогодишњи добитник награде Града Београда.

- Не треба да помињем колико моћника има у образовању и тајкуна који желе да остваре своје циљеве. Могу да обећам у име Министарства да нас то неће зауставити и ако је акредитација (установа за високошколско образовање) била оштра треба да буде још оштрија - навео је он.

Упитан да ли зна коме се Шуваков замерио, Вербић је одговорио да не зна.

Председник Савета за високо образовање Дејан Поповић рекао да је Савет забринут због напада на помоћника и да очекује да ће починиоци бити откривени.

- Дошао је тренутак да академска јавност стане иза помоћника министра - рекао је Поповић.

Министар Селаковић је у парламенту навео да је нападу претходило залагање Шувакова да се проведу неопходне реформе у образовању.

Селаковић је обећао да ће држава дати максимум да открије починиоце.

Извор: Блиц

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Додано

07.05.2015 10:53

није без разлога,морао је несто скривити,нико никог не туце сто је добар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

07.05.2015 11:00

Ускоро це бре сви ови лопови бити нападнути од стране опљацканог народа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

07.05.2015 11:08

биће свега до краја ове године

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

07.05.2015 11:30

Заједно у револуцију против банде!

ОДГОВОРИТЕ