Pretučen pomoćnik ministra prosvjete

Pomoćnik ministra prosvete Srbije Milovan Šuvakov povređen je kada su ga jutros dvojica ljudi u kapuljačama pretkla štanglama po glavi, dok je išao na posao, potvrdio je u parlamentu ministar pravde Nikola Selaković. 

Srbija 07.05.2015 | 14:00
Pretučen pomoćnik ministra prosvjete

On se, kako je rekao ministar prosvete Srđan Verbić, trenutno nalazi u Urgentnom centru sa povredama glave. On je zadržan na lečenju u Urgentnom centru.

Verbić je na sednici Saveta za visoko obrazovanje rekao da je Šuvakov u Urgentnom centru, da je priključen na infuziju, da je svestan i da "čak pokušava da bude duhovit na svoj račun".


- Osobe sa kapuljačama i štanglama prebile su čoveka koji se sada nalazi u Urgentnom centru, svestan je, ali danas sigurno neće biti pušten kući - rekao je Verbić na sednici Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

On je dodao da napad na Šuvakova neće zaustaviti reformu visokog obrazovanja. Podsećanja radi, Šuvakov se u više navrata javno usprotivio povećanju cene školarina na fakultetima i izborio se za zakonske izmene prema kojima su fakulteti obavezni da transparentno, na sajtu, navedu kako se fomira cena školarina i kako se taj novac troši.

Najavljeno je i uvođenje velike mature koje bi najverovatnije dovelo do ukidanja prijemnih ispita, što se fakultetima nikako nije svidelo, jer bi na taj način izgubili značajan deo prihoda koji imaju od polaganja prijemnih.

Ministar je dodao da je Šuvakov čovek koji sutra treba da dobije godišnju nagradu u Institutu za fiziku, kao i da je prošlogodišnji dobitnik nagrade Grada Beograda.

- Ne treba da pominjem koliko moćnika ima u obrazovanju i tajkuna koji žele da ostvare svoje ciljeve. Mogu da obećam u ime Ministarstva da nas to neće zaustaviti i ako je akreditacija (ustanova za visokoškolsko obrazovanje) bila oštra treba da bude još oštrija - naveo je on.

Upitan da li zna kome se Šuvakov zamerio, Verbić je odgovorio da ne zna.

Predsednik Saveta za visoko obrazovanje Dejan Popović rekao da je Savet zabrinut zbog napada na pomoćnika i da očekuje da će počinioci biti otkriveni.

- Došao je trenutak da akademska javnost stane iza pomoćnika ministra - rekao je Popović.

Ministar Selaković je u parlamentu naveo da je napadu prethodilo zalaganje Šuvakova da se provedu neophodne reforme u obrazovanju.

Selaković je obećao da će država dati maksimum da otkrije počinioce.

Izvor: Blic

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dodano

07.05.2015 10:53

nije bez razloga,morao je nesto skriviti,niko nikog ne tuce sto je dobar

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

07.05.2015 11:00

Uskoro ce bre svi ovi lopovi biti napadnuti od strane opljackanog naroda!!!

ODGOVORITE
Name

gavran

07.05.2015 11:08

biće svega do kraja ove godine

ODGOVORITE
Name

marko

07.05.2015 11:30

Zajedno u revoluciju protiv bande!

ODGOVORITE