ХДЗ бојкотовао сједницу Владе ФБиХ

Министри ХДЗ-а БиХ нису хтјели да присуствују јутрошњој сједници Владе Федерације БиХ због неслагања са СДА и ДФ-ом у вези са смјенама и именовањима у јавним предузећима, сазнаје Срна.

Босна и Херцеговина 07.05.2015 | 13:20
ХДЗ бојкотовао сједницу Владе ФБиХ

Према незваничним информацијама, ХДЗ БиХ и СДА договорили су да на данашњој сједници буду разматране смјене у "БХ Телекому", "Еронету", "Алуминију" и "Електропривреди ХЗ ХБ".

С обзиром да се те тачке нису нашле на дневном реду, министри ХДЗ-а БиХ нису хтјели присусвовати сједници Владе ФБиХ.

Влада ФБиХ није одржала сједницу двије седмице због сукоба међу коалционим партнерима у вези са уредбом о начину избора у јавним предузећима, коју је предлагао ХДЗ БиХ, а којој се противио ДФ.

ХДЗ БиХ је заговарао хитне смјене у јавним предузећима, док ДФ инсистира на томе да се чека крај мандата. СДА је става да се смјене изврше тамо гдје се уочило лоше пословање.

Прошле седмице било је договорено да се уредба "стави у страну", а да се иде са смјенама у одређеним предузећима, али и ту је дошло до проблема.

Министар унутрашњих послова ФБиХ Аљоша Чампара из СДА рекао је новинарима пред почетак сједнице у Сарајеву да је уредба подзаконски акт који доноси Влада, а да ли ће се она наћи данас на сједници зависи од предлагача - премијера.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бн

07.05.2015 11:38

Ма то је сигурно Додик крив!

ОДГОВОРИТЕ