HDZ bojkotovao sjednicu Vlade FBiH

Ministri HDZ-a BiH nisu htjeli da prisustvuju jutrošnjoj sjednici Vlade Federacije BiH zbog neslaganja sa SDA i DF-om u vezi sa smjenama i imenovanjima u javnim preduzećima, saznaje Srna.

Bosna i Hercegovina 07.05.2015 | 13:20
HDZ bojkotovao sjednicu Vlade FBiH

Prema nezvaničnim informacijama, HDZ BiH i SDA dogovorili su da na današnjoj sjednici budu razmatrane smjene u "BH Telekomu", "Eronetu", "Aluminiju" i "Elektroprivredi HZ HB".

S obzirom da se te tačke nisu našle na dnevnom redu, ministri HDZ-a BiH nisu htjeli prisusvovati sjednici Vlade FBiH.

Vlada FBiH nije održala sjednicu dvije sedmice zbog sukoba među koalcionim partnerima u vezi sa uredbom o načinu izbora u javnim preduzećima, koju je predlagao HDZ BiH, a kojoj se protivio DF.

HDZ BiH je zagovarao hitne smjene u javnim preduzećima, dok DF insistira na tome da se čeka kraj mandata. SDA je stava da se smjene izvrše tamo gdje se uočilo loše poslovanje.

Prošle sedmice bilo je dogovoreno da se uredba "stavi u stranu", a da se ide sa smjenama u određenim preduzećima, ali i tu je došlo do problema.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara iz SDA rekao je novinarima pred početak sjednice u Sarajevu da je uredba podzakonski akt koji donosi Vlada, a da li će se ona naći danas na sjednici zavisi od predlagača - premijera.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bn

07.05.2015 11:38

Ma to je sigurno Dodik kriv!

ODGOVORITE