Силовао мртву старицу?

Милован Мишић (36) из Белоиња, оптужен за убиство Милинке Јефтић (82) из Сврљига.

Србија 06.05.2015 | 22:05
Силовао мртву старицу?

Осуђивани повратник и убица Милован Мишић (36) из Белоиња, против кога је Више јавно тужилаштво у Нишу у среду је подигло оптужницу за убиство Милинке Јефтић (82) из Сврљига, највероватније је силовао старицу након што ју је задавио!

Обдукција и ДНК анализе су показале да на телу несрећне жене постоје повреде, које упућује на обљубу. Овај стравичан злочин, који се одиграо почетком марта, квалификован је као тешко убиство при разбојништву, у стицају са силовањем.

Док се чека да оптужница постане правоснажна, проверава се и да ли је Мишић жртву сексуално напаствовао док је била жива, или тек када је издахнула. Милинка Јефтић је пре два месеца пронађена мртва у својој кући у Пастирској улици, код стадиона ФК Сврљиг, са видљивим повредама на врату и уснама.

Када сам ушао у кућу, видео сам испревртане ствари и убијену тетку, па сам одмах алармирао полицију - указао је Небојша Гаврић, рођак убијене старице. - Лежала је у спаваћој соби. Лице јој је било у подливима, а из носа је цурила крв.

Истрагом је утврђено да је Милинка удављена, а полиција је брзо идентификовала Милована Мишића као извршиоца. Старица је после смрти супруга живела сама, а убица ју је познавао јер је пролазио поред њене куће кад је ишао на посао.

После злочина, убица је направио преметачину у читавој кући, како би истрагу скренуо на погрешан траг. Када су му предочени материјални докази, после првобитног порицања, ипак је на крају признао убиство.

Иначе, Мишић је 2000. године у Белоињу покушао да силује, а затим је убио Љубинку Никодијевић (66), због чега је у Окружном суду у Нишу осуђен на 13 година затвора.

Током издржавања затворске казне он је више пута тражио помиловање. Његове молбе су одбијане све до новембра 2012. године, када је испунио услове за пуштање из затвора на основу новог закона о амнестији.

По његовом повратку са робије цело село је живело у страху, јер су сумњали да ће поново да почини неки злочин.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цврле

07.05.2015 07:21

Е ово је прави терориста!

ОДГОВОРИТЕ