Silovao mrtvu staricu?

Milovan Mišić (36) iz Beloinja, optužen za ubistvo Milinke Jeftić (82) iz Svrljiga.

Srbija 06.05.2015 | 22:05
Silovao mrtvu staricu?

Osuđivani povratnik i ubica Milovan Mišić (36) iz Beloinja, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Nišu u sredu je podiglo optužnicu za ubistvo Milinke Jeftić (82) iz Svrljiga, najverovatnije je silovao staricu nakon što ju je zadavio!

Obdukcija i DNK analize su pokazale da na telu nesrećne žene postoje povrede, koje upućuje na obljubu. Ovaj stravičan zločin, koji se odigrao početkom marta, kvalifikovan je kao teško ubistvo pri razbojništvu, u sticaju sa silovanjem.

Dok se čeka da optužnica postane pravosnažna, proverava se i da li je Mišić žrtvu seksualno napastvovao dok je bila živa, ili tek kada je izdahnula. Milinka Jeftić je pre dva meseca pronađena mrtva u svojoj kući u Pastirskoj ulici, kod stadiona FK Svrljig, sa vidljivim povredama na vratu i usnama.

Kada sam ušao u kuću, video sam isprevrtane stvari i ubijenu tetku, pa sam odmah alarmirao policiju - ukazao je Nebojša Gavrić, rođak ubijene starice. - Ležala je u spavaćoj sobi. Lice joj je bilo u podlivima, a iz nosa je curila krv.

Istragom je utvrđeno da je Milinka udavljena, a policija je brzo identifikovala Milovana Mišića kao izvršioca. Starica je posle smrti supruga živela sama, a ubica ju je poznavao jer je prolazio pored njene kuće kad je išao na posao.

Posle zločina, ubica je napravio premetačinu u čitavoj kući, kako bi istragu skrenuo na pogrešan trag. Kada su mu predočeni materijalni dokazi, posle prvobitnog poricanja, ipak je na kraju priznao ubistvo.

Inače, Mišić je 2000. godine u Beloinju pokušao da siluje, a zatim je ubio Ljubinku Nikodijević (66), zbog čega je u Okružnom sudu u Nišu osuđen na 13 godina zatvora.

Tokom izdržavanja zatvorske kazne on je više puta tražio pomilovanje. Njegove molbe su odbijane sve do novembra 2012. godine, kada je ispunio uslove za puštanje iz zatvora na osnovu novog zakona o amnestiji.

Po njegovom povratku sa robije celo selo je živelo u strahu, jer su sumnjali da će ponovo da počini neki zločin.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cvrle

07.05.2015 09:21

E ovo je pravi terorista!

ODGOVORITE