Вилијамс: Волим Србију, нисам знао да је БГ бомбардован?!

Најбољи је страни кошаркаш који је заиграо на нашим просторима. Са НБА педигреом и искуством из целог света, дошао је да диригује Звездином игром и када то чини како зна, ривали су немоћни. Маркус Вилијамс је ван паркета тих и повучен, фокусиран на кошарку, без прилике да упадне у невоље. Обожава Београд, Звезду, саиграче и видео-игрице.

Кошарка 07.05.2015 | 22:40
Вилијамс: Волим Србију, нисам знао да је БГ бомбардован?!

- Ове сезоне нисмо имали три везана слободна дана, па сам се одморао и спавао. Волим да играм и НБА видео-игрицу са Митровићем, Јаком, бирам Оклахому због Расела Вестбрука. Не излазим често, одем на вечеру са Џенкинсом, не волим да привлачим пажњу, прија ми, али волим да будем сам, што је немогуће када побеђујемо - уз осмех је Вилијамс почео причу за “Блиц”.

Да ли сте искористили прилику да боље упознате град?

- Шетао сам по лепом времену, свиђа ми се Београд, људи су супер. Најчешће идем до центра и до река. Пре неки дан ми је био пријатељ из САД, возили смо се градом и питао ме је да ли смо безбедни када смо видели зграде уништене у бомбардовању, а ја сам се само насмејао. Чудно је то. Када сам дошао, никога нисам питао о томе, тек после пола године су ми објаснили шта је било. Чуо сам да су Американаци бомбардовали...

С ким проводите највише времена од саиграча?

- Највише волим Лазу (Бранка Лазића прим.аут). Невероватан момак и највећи радник кога сам упознао. Никада се не жали, а сви имамо проблеме, лош дан или када нам се не тренира. Можда је и он некад фрустриран, али то никада неће показати, увек је позитиван.

Да ли учите српски?

- Пробао сам да научим језик, разумем нешто, али ми је превише тешко и брзо сам одустао. Са српским сам се прво сусрео у Јенисеју, саиграч ми је био Драган Лабовић, а тренер исто Србин, Стеван Караџић. Често су псовали и када ми је објаснио, само сам рекао “вау”. Човече, користите све те речи, значење је невероватно.

Девојка?

- Имам девојку, долазила је неколико пута овде, била је и на утакмицама, али не бих да откривам њено име. Недавно сам постао ујак, сестра Маршел је добила сина.

Играли сте у НБА, Русији, Кини, Шпанији?

- Најбоље је код куће, где су породица и пријатељи. Ван НБА, кошаркашки је сигурно најбоље у Београду. Клуб је сјајно организован, тренер има велико поверење у мене, даје ми одлучујуће шутеве иако их не погодим увек. Ван терена најлепше је било у Малаги јер ме је подсећала на родни Лос Анђелес, има плажу и увек је сунчано. Најтеже ми је било у Русији јер је Сибир усред ничега.

Ко је имао највећи утицај на вашу каријеру?

Отац Кели, мајка Мишел и деда Карлтон. Идол ми је Мајкл Џордан, одрастао сам уз њега и Булсе. Не могу да будем као он, али трудио сам се да скинем потезе великих Меџика Џонсона, Џејсона Кида, коме сам у Њу Џерсију са 20 година био резерва, једном од најбољих плејова у историји, а ниједан кошаркаш не воли да седи на клупи.

Тело прекривено тетоважама?

- Мислим да сам завршио са тетоважама. Свака има посебну причу, ту су ликови моје породице, цитати из Библије... Волим да имам исцртано тело.

Операција срца?

- Живот је пун удараца. Имао сам проблеме са оценама на колеџу, операција срца није била лака, али сам превазишао све препреке. Све је то живот и нико није савршен.

Можете ли да прекинете и домаћу доминацију Партизана?

- Као Американац могу то ривалство да сагледам са стране. Схватио сам колико значи навијачима, не могу баш исто да осећам, само је иста жеља за победом. Забавно је и не треба да излази из спортског оквира. Никад нисам био најстарији у тиму, трудим се да будем тренерова десна рука на паркету, али Боби је тај који прави разлику. Нисам играо пре са таквим центром, кад не знамо шта ћемо, њему иде лопта и не могу да прихватим заслуге за његове сјајне партије. Ово ми је најуспешнија сезона у каријери, положили смо испит освајањем два трофеја, али хоћемо још једну титулу за крај.

ВИЛИЈАМСОВЕ ЧАРОЛИЈЕ
Српска храна
- Волим српску храну, не знам називе, али сам јео са саиграчима, пробао сам различита јела. Доста је другачија храна овде, није ми омиљена, није ни толика јака, пилетина је пилетина, само се другачије спрема.

Навијач га изљубио
Док смо фотографисали Маркуса, један младић је нестрпљиво чекао да се слика с њим, пољубио га је и подсетио да му је његова девојка тражила аутограм.
- Пришла ми је девојка док сам пио кафу пре неки дан и замолила за аутограм за њеног дечка који по цео дан о мени прича.

Друштвене мреже
- Имам Твитер и Инстаграм, али за разлику од многих спортиста не користим их за промоцију тима и себе. Више ми служе за забаву, волим да гледам слике, да се смејем и причам с пријатељима о обичним стварима.

Коментари / 0

Оставите коментар