Хаос у Скопљу, више од 20 повријеђених

Више од 20 особа повријеђено је у синоћњим сукобима полиције и демонстраната испред сједишта македонске Владе у Скопљу.

Регион 06.05.2015 | 22:58
Хаос у Скопљу, више од 20 повријеђених

Портпарол македонске полиције Иво Котески рекао је да је повријеђено десетак полицајаца, од којих један теже.

"Полиција је синоћ била предмет до сада невиђеног бруталног напада. Полицајац са озбиљним повредама био је нападнут шипкама и плочама. Демолирано је неколико аутомобила и државна имовина поред зграде Владе", рекао је Котески.

Из полиције наводе да су демонстранти демолирали полицијске аутомобиле и палили контејнере, те да је приведено неколико лица.

Антивладини протести у Скопљу почели су након што је лидер опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев објелоданио да је Мартина Нешковског /22/ прије скоро четири године убио полицајац на дужности током прославе изборне побједе владајућег ВМРО-ДПМНЕ.

Полиција је употријебила сузавац и водене топове да би растјерала демонстранте испред зграде Владе Македоније.

Узвикујући "убице, убице" и тражећи оставку премијера Николе Груевског демонстранти су бацали каменице и поломили прозоре на згради Владе, полупали неколико полицијских возила и запалили неколико контејнера.

Министар унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкуловска одбацила је оптужбе да је влада прикривала убиство Нешковског и оптужила Заева да злоупотребљава његову срмт у политичке сврхе.

Тензије су се смириле синоћ око 23.00 часа, а у центру Скопља и даље има полиције.

 

Коментари / 0

Оставите коментар