Славија: Ко су актери сукоба на трибинама?

Фудбалски клуб Славија је учинио све да утакмица са Сарајевом протекне у спортској атмосфери без инцидената, истичу у саопштењу овог клуба послатом медијима, након што је утакмица 25. кола Премијер лиге БиХ због сукоба навијача изазвала много прашине у јавности Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 05.05.2015 | 08:34
Славија: Ко су актери сукоба на трибинама?

Управа Фудбалског клуба Славија из Лукавице напомиње да је меч организован по правилима Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, те да је био ангажован довољан број редара и полицајаца који су спријечили да се сукоб навијача а западној трибини прошири. Уз то додају да су сигурни да су били добри домаћини представницима ФК Сарајево.

Са друге стране истичу да су огорчени суђењем судије Огњена Ваљића, који је према њиховом мишљењу оштетио Славију.

"Његове процјене прекршаја су биле веома дискутабилне, а нарочито у 86 минути, када је капитену Сарајева због старта на центру показао само жути картон. Оштетио нас је и код првог поготка, заједно са помоћним судијом Ратком Кунићем. О његовом суђењу ми имамо свој став, а о Огњену Ваљићу нека се сада брине Фудбалски савез Босне и Херцеговине", стоји у саопштењу клуба.

Огорчени су у Славији и понашањем дијела руководства Сарајава у тренутнку сукоба на западној трибини.

"Обрачун посјетилаца трајао је два минута, а брзом интервенцијом полиције онемогућен је већи инциднет. Поједини руководиоци тима са Кошева су у том моменту вршили огроман притисак на службена лица. Захтјевали су да се испразни трибина, да се утакмица не настави", тврде у Славији и напомињу да су играчи Сарајева били потпуно безбједни у службеним просторијама Славије.

Питају се у клубу из Лукавице и да ли је можда инцидент на западној трибини био режиран.

"Питамо се и зашто гледаоци, учесници окршаја на трибинама, остављају кључеве од аутомобила директору Сарајева и појединим фудбалерима. Да ли су они можда навијачи Сарајева? Није наше да у то улазимо..."

На крају су нагласили да осуђују невјеродостојно преношење ријечи предједника клуба Здравка Шавије изречених на прес конференцији.

"Осуђујемо прекрајање његових изјава и спомињања неких удружених злочиначких организација. То Шавија на прес конференцији није рекао", кажу у ФК Славија.

Утакмица у којој је Сарајево у гостима код Славије узело бодове са 3:2 остала у сјени сукоба навијача ова два тима. Три особе су повријеђене, а меч је изазвао много прашине у јавности Босне и Херцеговине.

БН ТВ

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ратко

05.05.2015 07:08

само остре казне за хулигане И цлуб ,само тако цемо имати квалитетан футбал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

05.05.2015 08:08

Од када је Славија ангажовала 11 муслимана више се не може звати српски клуб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

05.05.2015 08:12

Па ко води фудбал него мафија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спортиста

05.05.2015 08:33

Спортски терени су одавно постали арена за испољавање најнижих људских страсти. У свему овом дневна политика има огроман допринос. Ко данас нормалан може одвести дијете на спортске терене као што су фудбал, кошарка итд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

05.05.2015 12:37

Строга забрана гостујучих навијача на свим теренима,те врло оштре казне за изгреднике.

ОДГОВОРИТЕ