Slavija: Ko su akteri sukoba na tribinama?

Fudbalski klub Slavija je učinio sve da utakmica sa Sarajevom protekne u sportskoj atmosferi bez incidenata, ističu u saopštenju ovog kluba poslatom medijima, nakon što je utakmica 25. kola Premijer lige BiH zbog sukoba navijača izazvala mnogo prašine u javnosti Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 05.05.2015 | 08:34
Slavija: Ko su akteri sukoba na tribinama?

Uprava Fudbalskog kluba Slavija iz Lukavice napominje da je meč organizovan po pravilima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te da je bio angažovan dovoljan broj redara i policajaca koji su spriječili da se sukob navijača a zapadnoj tribini proširi. Uz to dodaju da su sigurni da su bili dobri domaćini predstavnicima FK Sarajevo.

Sa druge strane ističu da su ogorčeni suđenjem sudije Ognjena Valjića, koji je prema njihovom mišljenju oštetio Slaviju.

"Njegove procjene prekršaja su bile veoma diskutabilne, a naročito u 86 minuti, kada je kapitenu Sarajeva zbog starta na centru pokazao samo žuti karton. Oštetio nas je i kod prvog pogotka, zajedno sa pomoćnim sudijom Ratkom Kunićem. O njegovom suđenju mi imamo svoj stav, a o Ognjenu Valjiću neka se sada brine Fudbalski savez Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju kluba.

Ogorčeni su u Slaviji i ponašanjem dijela rukovodstva Sarajava u trenutnku sukoba na zapadnoj tribini.

"Obračun posjetilaca trajao je dva minuta, a brzom intervencijom policije onemogućen je veći incidnet. Pojedini rukovodioci tima sa Koševa su u tom momentu vršili ogroman pritisak na službena lica. Zahtjevali su da se isprazni tribina, da se utakmica ne nastavi", tvrde u Slaviji i napominju da su igrači Sarajeva bili potpuno bezbjedni u službenim prostorijama Slavije.

Pitaju se u klubu iz Lukavice i da li je možda incident na zapadnoj tribini bio režiran.

"Pitamo se i zašto gledaoci, učesnici okršaja na tribinama, ostavljaju ključeve od automobila direktoru Sarajeva i pojedinim fudbalerima. Da li su oni možda navijači Sarajeva? Nije naše da u to ulazimo..."

Na kraju su naglasili da osuđuju nevjerodostojno prenošenje riječi predjednika kluba Zdravka Šavije izrečenih na pres konferenciji.

"Osuđujemo prekrajanje njegovih izjava i spominjanja nekih udruženih zločinačkih organizacija. To Šavija na pres konferenciji nije rekao", kažu u FK Slavija.

Utakmica u kojoj je Sarajevo u gostima kod Slavije uzelo bodove sa 3:2 ostala u sjeni sukoba navijača ova dva tima. Tri osobe su povrijeđene, a meč je izazvao mnogo prašine u javnosti Bosne i Hercegovine.

BN TV

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ratko

05.05.2015 07:08

samo ostre kazne za huligane I club ,samo tako cemo imati kvalitetan futbal.

ODGOVORITE
Name

Bole

05.05.2015 08:08

Od kada je Slavija angažovala 11 muslimana više se ne može zvati srpski klub.

ODGOVORITE
Name

marko

05.05.2015 08:12

Pa ko vodi fudbal nego mafija!

ODGOVORITE
Name

Sportista

05.05.2015 08:33

Sportski tereni su odavno postali arena za ispoljavanje najnižih ljudskih strasti. U svemu ovom dnevna politika ima ogroman doprinos. Ko danas normalan može odvesti dijete na sportske terene kao što su fudbal, košarka itd?

ODGOVORITE
Name

007

05.05.2015 12:37

Stroga zabrana gostujučih navijača na svim terenima,te vrlo oštre kazne za izgrednike.

ODGOVORITE