Понедјељком каснимо и гунђамо

Првог радног дана скоро половина запослених касни на посао бар неколико минута, а ради се ефикасно свега три сата. Понедељком се жалимо десет минута више него осталим данима.

Занимљивости 04.05.2015 | 11:59
Понедјељком каснимо и гунђамо

Осим што је најомраженији дан у недељи, понедељак крије још необичних података. Првог радног дана скоро половина запослених касни на посао бар неколико минута, али ако се има у виду податак да је продуктивност веома ниска, у преводу, ради се ефикасно свега три сата, можда га је боље и преспавати.

Понедељком се жалимо десет минута више него осталим данима, а није нам ни до смеха. Просечна особа се први пут насмеје тек у 11.16, показује једна британска студија. Можда се зато и највише куповина преко интернета обави баш првог дана у недељи.

Али, није све тако црно. Понедељком је најмања вероватноћа да ће пасти киша, што се приписује смањењу загађења током викенда јер људи мање возе, а и пословне зграде не троше електричну енергију. Осим тога, понедељак је једини дан у недељи када америчка берза има више шанси да падне него да расте.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар