БЛ: Качар за опстанак ХСВ-а!

Србин постигао гол који би за некадашњег првака Европе могао да значи опстанак у Бундеслиги.

Фудбал 03.05.2015 | 19:40
БЛ: Качар за опстанак ХСВ-а!

Добијен меч је претворен у реми, а онда је Гојко Качар затресао мрежу Мајнца и навијаче Хамбургера СВ довео у стање еуфорије...

ХСВ је победио 2:1 и на путу је избори опстанак у Бундеслиги!

Клуб који никада није испадао из Бундеслиге шансу да не сруши традицију имаће против директних конкурената - Фрајбурга и Штутгарта.

Први долазе на север Немачке, док ће "швабе" бити домаћини у претпоследњем колу. Ако се ове препреке успешно пређу, дуел са Шалкеом у последњем колу не би требало да има већу резултатску важност.

Са другом узастопном победом Хамбургер је изашао из зоне испадања и сада је изједначен на 14. месту са Падерборном. Обе екипе имају по 31 бод.

ЗАЧЕЉЕ ТАБЕЛЕ: ...Падерборн 31, ХСВ 31, Фрајбург 30, Хановер 30, Штутгарт 27.

До краја су остала три кола. Последња два тима се директно селе у "цвајту", док ће екипа која заузме 16. место играти бараж са трећепласираним из Друге Бундеслиге.

ХСВ је повео у Мајнцу пошто је Џулијан Баумгартлингер погодио сопствену мрежу у 37. минуту. Изједначење преко Јунуса Малија дошло је у најгорем тренутку, свега 12 минута пре краја утакмице.

Гости се, ипак, нису предавали већ су преко српског интернационалца Гојка Качара успели да постигну врло, врло вредан гол.

Коментари / 0

Оставите коментар