BL: Kačar za opstanak HSV-a!

Srbin postigao gol koji bi za nekadašnjeg prvaka Evrope mogao da znači opstanak u Bundesligi.

Fudbal 03.05.2015 | 19:40
BL: Kačar za opstanak HSV-a!

Dobijen meč je pretvoren u remi, a onda je Gojko Kačar zatresao mrežu Majnca i navijače Hamburgera SV doveo u stanje euforije...

HSV je pobedio 2:1 i na putu je izbori opstanak u Bundesligi!

Klub koji nikada nije ispadao iz Bundeslige šansu da ne sruši tradiciju imaće protiv direktnih konkurenata - Frajburga i Štutgarta.

Prvi dolaze na sever Nemačke, dok će "švabe" biti domaćini u pretposlednjem kolu. Ako se ove prepreke uspešno pređu, duel sa Šalkeom u poslednjem kolu ne bi trebalo da ima veću rezultatsku važnost.

Sa drugom uzastopnom pobedom Hamburger je izašao iz zone ispadanja i sada je izjednačen na 14. mestu sa Paderbornom. Obe ekipe imaju po 31 bod.

ZAČELJE TABELE: ...Paderborn 31, HSV 31, Frajburg 30, Hanover 30, Štutgart 27.

Do kraja su ostala tri kola. Poslednja dva tima se direktno sele u "cvajtu", dok će ekipa koja zauzme 16. mesto igrati baraž sa trećeplasiranim iz Druge Bundeslige.

HSV je poveo u Majncu pošto je Džulijan Baumgartlinger pogodio sopstvenu mrežu u 37. minutu. Izjednačenje preko Junusa Malija došlo je u najgorem trenutku, svega 12 minuta pre kraja utakmice.

Gosti se, ipak, nisu predavali već su preko srpskog internacionalca Gojka Kačara uspeli da postignu vrlo, vrlo vredan gol.

Komentari / 0

Ostavite komentar