Видео: Да ли је ово крај ере Сан Антонија?!

Хоћемо ли поново имати прилику да гледамо Сан Антонио какав смо знали до прошле ноћи? "Биће ово важно лето за све", каже Тони Паркер.

Кошарка 03.05.2015 | 23:45
Видео: Да ли је ово крај ере Сан Антонија?!

Колико је тежак ударац Крис Пол задао Сан Антонију?

Чим је плејмејкер Клиперса ноћас пробацио лопту кроз мрежицу и тим потезом ставио тачку на одбрану титуле прекаљене чете, многи су претпоставили:

Ово је крај!

Логично се намеће питање хоћемо ли и следеће сезоне гледати углавном ветерански састав "мамуза", састављеног од дивова најјаче лиге као што су Тим Данкан (39), Ману Ђинобили (37), Тони Паркер (32)...

Хоће ли Грег Попович (66) остати на клупи и предводити екипу и ка шестој титули?

"Не бих да говорим. Ни о томе, ни о било чему", рекао је Данкан после пораза, пре него што је упитан и за одлазак у пензију.

"Нећемо још на ту тему", такође је кратко поручио.

Ни Ђинобили није био много причљивији.

"То уопште није тема. Прерано је говорити о томе", поручио је некадашњи саиграч Предрага Даниловића из Виртуса.

Ипак, Аргентинац за разлику од Данкана није одбацио могућност да овог лета оде у пензију.

"То би могло да се догоди. И даље не знам. Нећу да доносим одлуке после овако тешког пораза. Имаћемо довољно времена. Сешћу са породицом и покушаћу да проценим шта се све догодило током сезоне, како се осећам и да ли сам спреман да кренем испочетка. Претпостављам да ће Сан Антонио морати, такође, да донесе одлуку. Видећемо и шта ће руководство рећи", додао је Ману, који је у НБА од 2002.

Грег Попович, творац тима који је писао историју НБА лиге, једном приликом наговестио је да ће престати да ради када Тим Данкан оде у пензију.

Ево шта сада мисли и говори.

"Људи ме последњих пет година питају за Тима, Мануа и мене. Немам појма шта ће се десити. Вероватно ћемо се вратити", поручио је славни тренер.

Француз Тони Паркер одиграо је са Данканом и Ђинобилијем 734 утакмице. У тим је стигао годину пре Аргентинца.

"Када причам са њима о пензији, увек су '50-50' одсто. Биће ово важно лето за све нас. Генерални менаџер и Поп увек доносе праве одлуке. Видећемо шта ће се десити", рекао је Паркер.

Да га старији саиграчи питају за савет, шта би им рекао?

"Увек би им рекао да се врате. Волим да играм са Тимом и Мануом".

Грег Попович седи на клупи Сан Антонија од 1996. Од тада, Спарси су освојили свих пет шампионских пехара, шест конференцијских титула и 16. пута наступили у плеј-офу.

Коментари / 0

Оставите коментар