Video: Da li je ovo kraj ere San Antonija?!

Hoćemo li ponovo imati priliku da gledamo San Antonio kakav smo znali do prošle noći? "Biće ovo važno leto za sve", kaže Toni Parker.

Košarka 03.05.2015 | 23:45
Video: Da li je ovo kraj ere San Antonija?!

Koliko je težak udarac Kris Pol zadao San Antoniju?

Čim je plejmejker Klipersa noćas probacio loptu kroz mrežicu i tim potezom stavio tačku na odbranu titule prekaljene čete, mnogi su pretpostavili:

Ovo je kraj!

Logično se nameće pitanje hoćemo li i sledeće sezone gledati uglavnom veteranski sastav "mamuza", sastavljenog od divova najjače lige kao što su Tim Dankan (39), Manu Đinobili (37), Toni Parker (32)...

Hoće li Greg Popovič (66) ostati na klupi i predvoditi ekipu i ka šestoj tituli?

"Ne bih da govorim. Ni o tome, ni o bilo čemu", rekao je Dankan posle poraza, pre nego što je upitan i za odlazak u penziju.

"Nećemo još na tu temu", takođe je kratko poručio.

Ni Đinobili nije bio mnogo pričljiviji.

"To uopšte nije tema. Prerano je govoriti o tome", poručio je nekadašnji saigrač Predraga Danilovića iz Virtusa.

Ipak, Argentinac za razliku od Dankana nije odbacio mogućnost da ovog leta ode u penziju.

"To bi moglo da se dogodi. I dalje ne znam. Neću da donosim odluke posle ovako teškog poraza. Imaćemo dovoljno vremena. Sešću sa porodicom i pokušaću da procenim šta se sve dogodilo tokom sezone, kako se osećam i da li sam spreman da krenem ispočetka. Pretpostavljam da će San Antonio morati, takođe, da donese odluku. Videćemo i šta će rukovodstvo reći", dodao je Manu, koji je u NBA od 2002.

Greg Popovič, tvorac tima koji je pisao istoriju NBA lige, jednom prilikom nagovestio je da će prestati da radi kada Tim Dankan ode u penziju.

Evo šta sada misli i govori.

"Ljudi me poslednjih pet godina pitaju za Tima, Manua i mene. Nemam pojma šta će se desiti. Verovatno ćemo se vratiti", poručio je slavni trener.

Francuz Toni Parker odigrao je sa Dankanom i Đinobilijem 734 utakmice. U tim je stigao godinu pre Argentinca.

"Kada pričam sa njima o penziji, uvek su '50-50' odsto. Biće ovo važno leto za sve nas. Generalni menadžer i Pop uvek donose prave odluke. Videćemo šta će se desiti", rekao je Parker.

Da ga stariji saigrači pitaju za savet, šta bi im rekao?

"Uvek bi im rekao da se vrate. Volim da igram sa Timom i Manuom".

Greg Popovič sedi na klupi San Antonija od 1996. Od tada, Sparsi su osvojili svih pet šampionskih pehara, šest konferencijskih titula i 16. puta nastupili u plej-ofu.

Komentari / 0

Ostavite komentar