Потоп у Квинсленду, погинуло 5 особа

Пет особа изгубило је живот у најновијем невремену у сјевероисточној Аустралији, које је премијерка државе Квинсленд Анастасија Паласчук данас описала као "вансеријски потоп".

Свијет 02.05.2015 | 11:28
Потоп у Квинсленду, погинуло 5 особа

Паласчук је потврдила да су синоћ настрадале три особе, а полиција је навела да су регистрована још два смртна случаја. У том подручју пало је 277 милиметара кише.

Полиција је саопштила да су смртни случајеви резултат три саобраћајне несреће.

У првој саобраћајној несећи погунули су мушкарац (74), жена (39) и петогодишњи дечак када је њхово возило склизнуло са моста у Кабултуру на 44 километара сјеверно од Бризбејна, у другој је мушкарац (49) изгубио живот и његово тијело пронађено је данас, а двоје путника из истог возила су успјели да се спасу.

У трећој саобраћајној несрећи је 75-годишњи мушкарац изгубио живот у оближњем Бурпенгарију, али је полиција успјела да спасе жену (68) коју су затекли на дрвету, пренијела је агенција АФП.

Министарка за ванредне ситуације Жо-Ен Милер саопштила је да су власти примиле око 4.000 позива за помоћ у року од пет сати, јуче поподне по локалном времену.

У истом подручју било је скоро 60 спасавања из воде пошто их је погодило олујно невријеме, навела је министарка Квинсленда.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар