Potop u Kvinslendu, poginulo 5 osoba

Pet osoba izgubilo je život u najnovijem nevremenu u sjeveroistočnoj Australiji, koje je premijerka države Kvinslend Anastasija Palasčuk danas opisala kao "vanserijski potop".

Svijet 02.05.2015 | 11:28
Potop u Kvinslendu, poginulo 5 osoba

Palasčuk je potvrdila da su sinoć nastradale tri osobe, a policija je navela da su registrovana još dva smrtna slučaja. U tom području palo je 277 milimetara kiše.

Policija je saopštila da su smrtni slučajevi rezultat tri saobraćajne nesreće.

U prvoj saobraćajnoj neseći pogunuli su muškarac (74), žena (39) i petogodišnji dečak kada je njhovo vozilo skliznulo sa mosta u Kabulturu na 44 kilometara sjeverno od Brizbejna, u drugoj je muškarac (49) izgubio život i njegovo tijelo pronađeno je danas, a dvoje putnika iz istog vozila su uspjeli da se spasu.

U trećoj saobraćajnoj nesreći je 75-godišnji muškarac izgubio život u obližnjem Burpengariju, ali je policija uspjela da spase ženu (68) koju su zatekli na drvetu, prenijela je agencija AFP.

Ministarka za vanredne situacije Žo-En Miler saopštila je da su vlasti primile oko 4.000 poziva za pomoć u roku od pet sati, juče popodne po lokalnom vremenu.

U istom području bilo je skoro 60 spasavanja iz vode pošto ih je pogodilo olujno nevrijeme, navela je ministarka Kvinslenda.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar