Демарш Њемачкој због “Вукова”

Амбасада Русије у Немачкој упутила је Министарству спољних послова Њемачке протестну ноту у којој осуђује забрану уласка у Њемачку тројици руских мотоциклиста.

Свијет 02.05.2015 | 07:53
Демарш Њемачкој због “Вукова”

Како подсјећа РИА Новости, 30. априла на берлинском аеродрому Шенефелд није дозвољен улазак тројици држављана Русије, који су чланови међурегионалне друштвене организације “Руски мотоциклисти”, без обзира што су имали важеће визе.

“Послије дуге процедуре провјере идентитета и вјеродостојности докумената и виза, руским грађанима је речено да не могу да пређу њемачку границу, уз позивање на претњу друштвеној безбједности коју представљају, и наложено им да се врате у Русију првим летом”, наводи се у коментару руског МИП-а.

Због тога је амбасада Русије у Њемачкој уложила протестну ноту, у којој је одлучно осудила поступак њемачке стране и тражила званично објашњење.

“Сматрамо ту одлуку њемачких власти неоснованом, дискриминаторском и политички мотивисаном, усмјерену на онемогућавање и дискредитовање мотоциклистичке вожње 'Пут побједе' коју је иницирала организација 'Руски мотоциклисти' поводм 70. годишњице Побједе у Великом отаџбинском рату 1994-1945. године и завршетка Другог свјетског рата у Европи”, наводи се у саопштењу.

Раније су руски бајкери из мотоклуба “Ноћни вукови” одлучили да обиљеже 70. годишњицу побједе над фашизмом вожњом од Москве до Берлина, наводи РИА Новости.

Од 25. априла до 9. маја бајкери су намјеравали да возе кроз Москву, Минск, Брест, Вроцлав, Брно, Братиславу, Беч, Минхен, Праг, Торгау, Берлин.

Међутим, пољски граничари одбили су да пусте учеснике вожње на територију Пољске.

“Ноћни вукови” су саопштили да су “предали штафету” њиховим пољским пријатељима.

Поред тога, наводи руска агенција, улазак је био забрањен и новинарима ТВ канала НТВ, који су пратили бајкере.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мд

02.05.2015 09:04

Све це то платити Сваб. Док за њих представља проблем три Руса дотле вехабије врсљају Њемацком. Врло ускоро видјеце се резултати ко представља вецу пријетњу по Свабе. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

02.05.2015 09:43

Једном нацисти, увјек нацисти. Дуго су им у земљи исламски екстремисти а они се боје руских бајкера. Ко зна можда је тако боље али не за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мд врс

02.05.2015 14:59

Није вама двојици лако..кад стално видите вехабије и исламисте.Вама су они и у спорту ,хороскопу,моди..нека вала , нека их у васим главама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

02.05.2015 16:59

Назалост јаране има их свагдје да су којим слуцајем доктори било би боље,овако балвани ко балвани неце ником добро донијет једино вама вехабијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

04.05.2015 05:56

Полако се нацизам враћа из сјене на власт.

ОДГОВОРИТЕ