Човић реално: Бићемо прваци и Србије!

Председник Црвене звезде открио је шта сматра кључним фактором успеха у актуелној сезони.

Кошарка 02.05.2015 | 16:00
Човић реално: Бићемо прваци и Србије!

Црвена звезда Телеком у четвртак у Загребу је тријумфално завршила сезону АБА лиге, у чијем регуларном делу је изједначила рекорд са 24 победе и два пораза, а у плеј-офу савладала Партизан и Цедевиту са по 3:1.

Звезда је и претходних година имала респектабилну екипу, бележила добре резултате, али је освајање Купа Кораћа било њен максимум.

Шта је ове сезоне било другачије, открива председник клуба Небојша Човић за "Спорт Нетwорк".

"Сваки рад и сваки труд се, једноставно, исплати. Извињавам се онима који нису веровали у нас, али, право да вам кажем, после свега што смо прошли, открио сам формулу због чега Звезда можда није имала успехе у претходном периоду... Нисмо успевали да победимо неверне звездаше", рекао је Човић.

"Овог пута смо успели да победимо те неверне звездаше, а о оним другима не бих ништа дискутовао, желим им свако добро".

Човић из ове позиције види линију константног напретка, започету лета 2012. године.

"Знам да живимо на просторима где стрпљење није карактеристика, али ми смо стрпљивим и великим радом дошли до резултата".

"Сваке године ишли смо корак по корак, степеницу по степеницу и дизали тај резултат. Ове године смо остварили постављене циљеве, али после кратког славља и задовољства свих нас, морамо да радимо даље".

Такмичење у Суперлиги Србије наставља се у среду, мечевима трећег од укупно 14 кола.

"Звезда у српској лиги такође има циљ да освоји прво место и мислим да је то сасвим реално. У наредном периоду радићемо на пројектима очувања регионалне лиге, по потпуно новом концепту, али главни део наше енергије иде ка Суперлиги".

Небојша Човић честитао је Цедевити на одличној организацији друге две утакмице.

"Утисак после финалне серије је изванредан. То су стварно два господска клуба и мислим да је одрађен добар посао и да су биле добре четири утакмице. Једино што морам да напоменем, иако можда није тренутак за то, јесте да се кошарка не игра због судија. Утакмицу одиграну у среду Цедевита је добила заслужено, али уз сталне провокације судије Болтаузера, који се поставља изнад свих".

Коментари / 0

Оставите коментар