Čović realno: Bićemo prvaci i Srbije!

Predsednik Crvene zvezde otkrio je šta smatra ključnim faktorom uspeha u aktuelnoj sezoni.

Košarka 02.05.2015 | 16:00
Čović realno: Bićemo prvaci i Srbije!

Crvena zvezda Telekom u četvrtak u Zagrebu je trijumfalno završila sezonu ABA lige, u čijem regularnom delu je izjednačila rekord sa 24 pobede i dva poraza, a u plej-ofu savladala Partizan i Cedevitu sa po 3:1.

Zvezda je i prethodnih godina imala respektabilnu ekipu, beležila dobre rezultate, ali je osvajanje Kupa Koraća bilo njen maksimum.

Šta je ove sezone bilo drugačije, otkriva predsednik kluba Nebojša Čović za "Sport Network".

"Svaki rad i svaki trud se, jednostavno, isplati. Izvinjavam se onima koji nisu verovali u nas, ali, pravo da vam kažem, posle svega što smo prošli, otkrio sam formulu zbog čega Zvezda možda nije imala uspehe u prethodnom periodu... Nismo uspevali da pobedimo neverne zvezdaše", rekao je Čović.

"Ovog puta smo uspeli da pobedimo te neverne zvezdaše, a o onim drugima ne bih ništa diskutovao, želim im svako dobro".

Čović iz ove pozicije vidi liniju konstantnog napretka, započetu leta 2012. godine.

"Znam da živimo na prostorima gde strpljenje nije karakteristika, ali mi smo strpljivim i velikim radom došli do rezultata".

"Svake godine išli smo korak po korak, stepenicu po stepenicu i dizali taj rezultat. Ove godine smo ostvarili postavljene ciljeve, ali posle kratkog slavlja i zadovoljstva svih nas, moramo da radimo dalje".

Takmičenje u Superligi Srbije nastavlja se u sredu, mečevima trećeg od ukupno 14 kola.

"Zvezda u srpskoj ligi takođe ima cilj da osvoji prvo mesto i mislim da je to sasvim realno. U narednom periodu radićemo na projektima očuvanja regionalne lige, po potpuno novom konceptu, ali glavni deo naše energije ide ka Superligi".

Nebojša Čović čestitao je Cedeviti na odličnoj organizaciji druge dve utakmice.

"Utisak posle finalne serije je izvanredan. To su stvarno dva gospodska kluba i mislim da je odrađen dobar posao i da su bile dobre četiri utakmice. Jedino što moram da napomenem, iako možda nije trenutak za to, jeste da se košarka ne igra zbog sudija. Utakmicu odigranu u sredu Cedevita je dobila zasluženo, ali uz stalne provokacije sudije Boltauzera, koji se postavlja iznad svih".

Komentari / 0

Ostavite komentar