Ухапшен џихадиста Мухамед Демировић

У Агенцији за истраге и заштиту БиХ саслушана је још једна особа за коју  се сумња да је повезана с терористичким нападом на полицијску станицу у Зворнику. У објектима које је користио осумњичени М.Д. пронађени су и привремено одузети одређени предмети, потврђено је из те агенције.

Република Српска 30.04.2015 | 22:36
Ухапшен џихадиста Мухамед Демировић

Како су пренели бањалучки медији, раније су приведене две особе, а трећа је Мухамед Демировић.

Демировић је, према наводима агенције Хина, зет ухапшеног Авдулаха Хасановића, за кога је потврђено да је недавно боравио у Сирији, где се борио на страни терористичке организације Исламска држава. 

Касим Мехидић и Авдулах Хасановић, који су ухапшени након терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику, предати су Тужилаштву БиХ на даље поступање након криминалистичке обраде у просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.

Из Сипе је саопштено да су лица чији су иницијали К.М. и А.Ф.Х, које су ухапсили припадници заједничког истражног тима, вечерас уз извјештај о постојању сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима предати Тужилаштву БиХ.

Хасановић (24), као и Касим Мехидић (30) идентификовани су као припадници заједнице радикалних исламиста - селефија, којој је припадао и Ибрић.

Бањалучки "Глас Српске" објавио је да је Нердин Ибрић прошао обуку у вехабијском кампу у Церској код Зворника, а у том кампу често је боравио и Авдулах Хасановић.Вехабијски кампови у Церској код Зворника и базе код Осмака и Поточара надомак Сребренице биће главне мете у наставку истраге о терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, због сумње да су починилац и инспиратор имали сараднике у тим камповима, пише овај лист.

Саговорник је "Гласу Српске" рекао да је Хасановић имао контакте и са шефом Исламског центра "Ал Фуркан" из Мелбурна Харуном Мехичевићем.Тужилаштво Босне и Херцеговине потврдило је да ће двојицу ухапшених након кривичне обраде у СИПА саслушати и тужилац који води истрагу о целом случају.

Након саслушања, чије се окончање очекује у петак, Тужилаштво ће одлучити хоће ли од Суда БиХ затражити да им одреди притвор.Истрагу коју води посебан тим, како је наведено из Тужилаштва БиХ, надзире лично главни тужилац Горан Салиховић и она се наставља да би се расветлиле све околности под којима је Ибрић починио напад.

Тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чампара рекао је за "Глас Српске" да је јасно да је у Зворнику почињен терористички напад.Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедељак 27. априла увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из Сапне код Зворника.Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Ибрић је ликвидиран приликом размене ватре с полицијом.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

јел сигурно МД

30.04.2015 14:12

Ја знам само за једног из Лактаса, али тај неце пустати браде и завртати гаце без пуно лове. Мора да се је неко добро испрсио с кесом па је дотицни промијенио светоназор сто му не би било први пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

30.04.2015 14:58

Као ти се несто сад разумијес у тероритзам и у политику па не знас ста би написао,него одмах по Додику ударас,а не видис своје какви су.

Name

кад вец бас вуцес за језик

30.04.2015 19:10

ја се сјецам има пар година,би мала аферица у Власеници кадрови СДСа и јос неки а успут и један Босњацки ефендија били су оптузени за однос са малољетницом,инаце главна мета је тад био Садик Ахметовиц.Е кад се прасина слегла и од тог се доказало да нема ниста,иза људи постених је остао укаљан образ. И тако тих дана се по Тузли сеткало пар људи са торбама,медју осталим један министар који је однио скромну донацију од једног предцједника владе за једног господина који је послије био мало и у Хаагу и тако.Сума је била повелика а ове рецене ствари су се десиле након тога.Повези ствари па цес видити колико је то далеко од тероризма,јер је био циљ русење тадасње власти у подрињу и то уз помоц највецих непријатеља. Не би ме изненадило да је дотицни спреман да плати неког да изазива тензије. Први пут је и досао на власт уз помоц хаоса и на тенковима СФОРа а сад је највеци борац против медјународног присуства овдје. А да не каземо да оно сто је мислио има 10 година и сад ста прица да то ко да није иста особа... Ето како видис свима је он лијеп и сви га воле цудо једно,његова влада висе ни кредит не мозе да добије а њега нико озбиљнији у региону не прима осим кад мора

Name

Боки

30.04.2015 15:49

Дуго српском народу није пријетила опасност у оваквим размјерама а овде лупета се о Додику.Када ови манијаци сљедеце зло направе опет це вам он бит крив.Дозовите се памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

30.04.2015 17:44

На овим просторима је обицај када неко направи злодјело да му нико ни на сахрану не иде. Не би требало правит се слијепим па не видјет ону масу која је отисла да испрати Ибрица. Наравно да одају поцаст хероју. Остали само се правите слијепи, далеко це мо догурат.

Name

попај

30.04.2015 16:33

Маните се висе Додика имали сте изборе господо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

30.04.2015 17:19

Још једном,молим КЛИX-ове"СРБЕ" да се суздрже левих коментара,те нака не користе слободу изражавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

џихадист

01.05.2015 12:51

Шта је то џихадист?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре дзихадист

02.05.2015 11:31

Џихадист је модернизована ријеч изведена из ријечи џихад што значи борба на божијем путу .Највећи вид џихада је борба против себе самога односно својих страсти, одбрана своје части, породице, иметка и вјере,потрага за знањем и стицањем истог,рад да би опскрбио себе и своју породицу,итд,итд а ово сто данас приписују дзихаду тј дзихадистима је извадјено из контекста читаве вјере, све ово сто се прописује дзихадом вјерујем да постоји и у осталим религијама под другим именом јер су то врхунске моралне вриједности које одвајају цовјека од зивотиње само што се данас тај назив и израз злоупотребљава без истразивања о цему се заправо ради бар сто се медија тице док друга страна користи назив за своје циљеве управо због његове светости.

ОДГОВОРИТЕ