Прозивка због неплаћања пореза

Апелом за плаћање пореза држави, хрватски премијер Зоран Милановић данас је индиректно послао поруку председници Колинди Грабар Китаровић због њене одлуке да новац, који је добила из џавног буџета за трошкове предизборне кампање уплати у хуманитарне сврхе, али преко ХДЗ-а, чиме је избегла плаћање пореза од 40 одсто, преносе хрватски медији.

Регион 30.04.2015 | 14:23
Прозивка због неплаћања пореза

"Плаћајте порезе, ово је ваша држава, то су важне ствари", поручио је на седници владе Милановић и упозорио да је неплаћање пореза кривично дело.Наравно да је при томе мислио на Грабар Китаровић, наводи загребачки "Вечерњи лист" и додаје да је шефицу државе "још једном прозвао"и то због њене изјаве агенцији Блумберг, према којој би Хрватска до 2020. могла да уведе евро.

Председница, наиме, очекује да ће Хрватска у том периоду преузети евро као националну валуту, иако актуелна влада најмлађе чланице Европске уније одбија да одреди датум, а увођење евра једна је и од несугласица ње и премијера.

Милановић је изјаву назвао "неозбиљном" и од министара у влади тражио да то више "уопште не коментаришу", јер су то, како каже, питања за озбиљне људе, а не пригодне политичке изјаве.

Премијер је нагласио да ће Хрватска ући у еврозону у оном тренутку када за то буде спремна, а у сусрет Међународном празнику рада похвалио се смањењем броја незапослених испод 300.000 и растом индустријске производње.

У првомајској честитки грђанима поручио је да тешка привредна ситуација још није сасвим иза државе, али и нагласио да "одговорна владина политика" почиње да даје мерљиве позитивне резултате и да је држава на прагу изласка из дугогодишње рецесије.

Извор: Вечерњи лист

Коментари / 0

Оставите коментар