Prozivka zbog neplaćanja poreza

Apelom za plaćanje poreza državi, hrvatski premijer Zoran Milanović danas je indirektno poslao poruku predsednici Kolindi Grabar Kitarović zbog njene odluke da novac, koji je dobila iz džavnog budžeta za troškove predizborne kampanje uplati u humanitarne svrhe, ali preko HDZ-a, čime je izbegla plaćanje poreza od 40 odsto, prenose hrvatski mediji.

Region 30.04.2015 | 14:23
Prozivka zbog neplaćanja poreza

"Plaćajte poreze, ovo je vaša država, to su važne stvari", poručio je na sednici vlade Milanović i upozorio da je neplaćanje poreza krivično delo.Naravno da je pri tome mislio na Grabar Kitarović, navodi zagrebački "Večernji list" i dodaje da je šeficu države "još jednom prozvao"i to zbog njene izjave agenciji Blumberg, prema kojoj bi Hrvatska do 2020. mogla da uvede evro.

Predsednica, naime, očekuje da će Hrvatska u tom periodu preuzeti evro kao nacionalnu valutu, iako aktuelna vlada najmlađe članice Evropske unije odbija da odredi datum, a uvođenje evra jedna je i od nesuglasica nje i premijera.

Milanović je izjavu nazvao "neozbiljnom" i od ministara u vladi tražio da to više "uopšte ne komentarišu", jer su to, kako kaže, pitanja za ozbiljne ljude, a ne prigodne političke izjave.

Premijer je naglasio da će Hrvatska ući u evrozonu u onom trenutku kada za to bude spremna, a u susret Međunarodnom prazniku rada pohvalio se smanjenjem broja nezaposlenih ispod 300.000 i rastom industrijske proizvodnje.

U prvomajskoj čestitki grđanima poručio je da teška privredna situacija još nije sasvim iza države, ali i naglasio da "odgovorna vladina politika" počinje da daje merljive pozitivne rezultate i da je država na pragu izlaska iz dugogodišnje recesije.

Izvor: Večernji list

Komentari / 0

Ostavite komentar