Све је спремно за историјски спектакл!

Грмљавина у Лас Вегасу. Судар запада и истока - Флојда Мејведера и Менија Пакјаоа - коначно је ту.

Остали спортови 01.05.2015 | 20:00
Све је спремно за историјски спектакл!

Најчеканији и најскупљи догађај у историји бокса одржаће се у ноћи између суботе и недеље, са почетком програма од 3.30 часова, мада се главни догађај не може очекивати пре пет ујутру.

Огроман новац врти се око овог сусрета и борба за појас ВБЦ и ВБА верзије у велтеру можда је и најмање важна ствар. Нико од актера не крије да је финансијски аспект најважнији и да је спорт у неком другом плану.

Само од телевизијских права организатори ће сакупити 400 милиона долара, а када се томе додају и спонзорски уговори, укупна свота ће извесно пребацити милијарду. Без обзира на исход меча, Мејведер ће бити богатији за 180 милиона, а Пакјао за 120 милиона долара.

И продаја карата за окршај била је спектакуларна - трајала је само 45 секунди. Тек 1.000 срећника дошло је до злата вредног парчета папира преко интернета, упркос папреним ценама (од 1.500 до 7.500 долара). Осталих 15.500 улазница у „МГМ гранд хотелу” резервисано је за спонзоре, промо-тимове боксера и медије.

Домаћи боксер Мејведер, иначе познат по „запаљивим” изјавама, овог пута је покушао мало да спусти тензију око себе.

"Субота је само обичан дан на послу. Радићу шта иначе радим и бићу добар 200 милиона долара за то, што је 50 милиона за свако од моје деце. Дакле, то је паметан потез", рекао је Американац, и поново нагласио да је крај његове каријере близу.

"Људи ме питају за рекорд Рокија Марћана, али време је да се повучем. Бокс ми неће недостајати. Можда је резултат од 50 борби без пораза за некога значајан, али мени ништа не значи. Новац ми је важнији од рекорда, моје ћерке не могу да се хране од те нуле".

И Пакјау је у мислима првенствено новац, али туђ. Филипинац се обратио кладионичарима, којима је поручио да ће сигурно напунити новчаник ако се кладе на њега.

"Опуштено, знам да ћу победити. Ако Мејведер хоће да се бори, добро је за мене. Али, ако хоће да трчи по рингу, спреман сам и за то. Сви су против њега дошли са идејом да га нападну и задају му што више удараца. У претходних 19 година и 47 туча то није донело успех", открио је Пакјао да је спремио неко револуционарно решење против боксера који још увек не зна за пораз.

Коментари / 0

Оставите коментар