Sve je spremno za istorijski spektakl!

Grmljavina u Las Vegasu. Sudar zapada i istoka - Flojda Mejvedera i Menija Pakjaoa - konačno je tu.

Ostali sportovi 01.05.2015 | 20:00
Sve je spremno za istorijski spektakl!

Najčekaniji i najskuplji događaj u istoriji boksa održaće se u noći između subote i nedelje, sa početkom programa od 3.30 časova, mada se glavni događaj ne može očekivati pre pet ujutru.

Ogroman novac vrti se oko ovog susreta i borba za pojas VBC i VBA verzije u velteru možda je i najmanje važna stvar. Niko od aktera ne krije da je finansijski aspekt najvažniji i da je sport u nekom drugom planu.

Samo od televizijskih prava organizatori će sakupiti 400 miliona dolara, a kada se tome dodaju i sponzorski ugovori, ukupna svota će izvesno prebaciti milijardu. Bez obzira na ishod meča, Mejveder će biti bogatiji za 180 miliona, a Pakjao za 120 miliona dolara.

I prodaja karata za okršaj bila je spektakularna - trajala je samo 45 sekundi. Tek 1.000 srećnika došlo je do zlata vrednog parčeta papira preko interneta, uprkos paprenim cenama (od 1.500 do 7.500 dolara). Ostalih 15.500 ulaznica u „MGM grand hotelu” rezervisano je za sponzore, promo-timove boksera i medije.

Domaći bokser Mejveder, inače poznat po „zapaljivim” izjavama, ovog puta je pokušao malo da spusti tenziju oko sebe.

"Subota je samo običan dan na poslu. Radiću šta inače radim i biću dobar 200 miliona dolara za to, što je 50 miliona za svako od moje dece. Dakle, to je pametan potez", rekao je Amerikanac, i ponovo naglasio da je kraj njegove karijere blizu.

"Ljudi me pitaju za rekord Rokija Marćana, ali vreme je da se povučem. Boks mi neće nedostajati. Možda je rezultat od 50 borbi bez poraza za nekoga značajan, ali meni ništa ne znači. Novac mi je važniji od rekorda, moje ćerke ne mogu da se hrane od te nule".

I Pakjau je u mislima prvenstveno novac, ali tuđ. Filipinac se obratio kladioničarima, kojima je poručio da će sigurno napuniti novčanik ako se klade na njega.

"Opušteno, znam da ću pobediti. Ako Mejveder hoće da se bori, dobro je za mene. Ali, ako hoće da trči po ringu, spreman sam i za to. Svi su protiv njega došli sa idejom da ga napadnu i zadaju mu što više udaraca. U prethodnih 19 godina i 47 tuča to nije donelo uspeh", otkrio je Pakjao da je spremio neko revolucionarno rešenje protiv boksera koji još uvek ne zna za poraz.

Komentari / 0

Ostavite komentar