Ухапшено шесторо због трговине дрогом

У Црној Гори данас је у оквиру међународне полицијске акције кодног назива "Скипер" ухапшено четворо, а у БиХ двоје осумњичених за кријумчарење дроге из Црне Горе у БиХ, док се за још два осумњичена лица трага, саопштила је црногорска Управа полиције.

Регион 29.04.2015 | 22:14
Ухапшено шесторо због трговине дрогом

Заједничким дјеловањем Врховног државног тужилаштва Црне Горе, Управе полиције Министарства унутрашњих послова Црне Горе и Тужилаштва БиХ - Посебног одјељења за организовани криминал и МУП-а Републике Српске, данас су реализоване активности које су у претходних шест мјесеци предузимане у предмету полицијског назива "Скипер" који је усмјерен на осам осумњичених за кријумчарење дроге.

Службеници Управе полиције МУП-а - Одсјека за борбу против дроге и кријумчарења данас су, по налогу Врховног државног тужилаштва - Одјељења за сузбијање организованог криминала, лишили слободе четири лица због постојања основане сумње да су починила кривична дјела стварање криминалне организације и неовлашћена производња, држање и стављање у промет дрога.

У БиХ је, по налогу Тужилаштва БиХ, слободе лишено два лица. Осим тога, два лица се налазе у бјекству, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Постоји основана сумња да су ова лица припадници криминалне организације која су се у дужем временском периоду бавила кријумчарењем хероина, хашиша и марихуане из Црне Горе у БиХ.

Лица лишена слободе у Црној Гори, уз кривичну пријаву Управе полиције МУП-а, биће приведена Врховном државном тужилаштву - Одјељењу за сузбијање организованог криминала, корупције, тероризма и ратних злочина.

Коментари / 0

Оставите коментар